Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сакам да ти кажам...овие чувства што ги имам, овие мисли, овие треперења, отсекогаш биле и сеуште ќе бидат само за ТЕБЕ.. :*

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не знам кои зборови да ги одберам, со сето ова што го прави досега на некој начин се чувствувам дека сум далеку од неа. Премногу е добра за struggler како мене. Платонска љубов, ах..

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Mameha

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
И наеднаш како светот да се превртува наопаку. Како се да почнува да губи боја.
Се е само време кое стои во место и како вртлог те заробува во спомените кои сеуште мирисаат на сегашност.
И насмевката боли, како оштрици да ти се зариваат на лицето секогаш кога ќе се обидеш лажно да ја провлечеш.
А во градите дуваат празни ветрови, го равлекуваат телото низ места каде мислејќи дека се крие заборавот.
Дланките не треперат веќе од возбуда,треперат од студ.. од самотија.
Во стомакот веќе бурата ги убила сите пеперутки, пролетта веќе одамна се преточила во крволочна зима.
И телото е само леш.. а душата е само празнина..
Таква е таа судбина на оној кој тагува..
На оној чие срце пресушило од солзи и станало пепел..
Затоа што човек без љубов, меѓу живите не се вбројува.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Love you...realy..
Толку поинаку како никогаш до сега..
Толку вистински..толку длабоко.
Толку посебно.Мирот владее со мене кога сум до тебе.Како..Како Бог да е со мене во тие моменти...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не знам како ме доживеа вчера кога те пресретнав со таа блескава насмевка..
Некако се околу се изгуби и имав чувство дека постоиме само јас и ти во толпата на луѓе.Не го слушнав ни коментарот на твојата колешка која стоеше до тебе и ме зјапаше со отворена уста.Не можев да и обрнам внимание затоа што беше далеку од мене..постоеше само ти.И постоев јас.
Се околу беше како во магла..исенчани небитни лица..
Ти се изгубија зборовите, занеме кога ме виде,ме гледаше како пред себе да си видел некое чудо..
Сигурна сум дека г-ѓа Б.Се прашува што се случува измеѓу нас..
Ништо,а толку многу..
И тоа ме мачи.