Помина само еден ден од кога се разделивме и веќе ми недостигаш...знаеш дека не би те пуштила да одиш да можев...и ти би останал кога не би морал да одиш...
Во исто време и толку многу среќна и замислена некаде далеку, одлетана со мислите кои водат кон тебе...Го мразам денешното утро кое ме посети на тебе, го почуствував твојот мирис на мојата коса, ах проклетство!
Седам по цели сати со насмевка на лицето и одлетана во мислите не забележувајќи ништо околу мене, деновите со тебе само колку брзо ми поминаа, ах не ги не сетив, кога би можела да го вратам времето..
Во исто време си вистински маж кога ме водиш покрај себе, а во исто време си такво детенце кое само јас можам да го видам и препознаам во тебе... иако не сакам да признаам, но посилно е од мене, ми недостиггаш многу........не знам што ми се случи ама ова не сум јас, вака никогаш не сум се чуствувала....не знам како успеа да ми влезиш во мислите и да имам потреба од тебе...
Знам дека си многу далеку од мене, барав да те видам уште еднаш и те видов...но желбата ми се зголеми уште повеќе...не го очекував тоа......знам дека пак ќе те видам, ќе дојдиш...
Ќе те чекам!