Пратејќи го разумот, барем тој дел што остана од него, полека почнав да ги губам чувствата што секогаш ме водеа кон тебе. И не, не е се така исто кога навечер ке ги затворам очите, секоја вечер иста слика, исти тон, исто светло, исти маки....секогаш иста Ти. Секоја вечер ја барав грешката во мене, се измачував....се сменав за тебе.И кога расчепкав во минатото, далеку пред да те запознаам тебе, видов дека јас и не сум толку лош, сум функционирал и пред тебе. Тие не се трудеа да ме сменат.... Ги сакаа моите мани, лудата глава, адреналинскиот зависник и немирната душа. Не успеа ниту една да ме задржи покрај себе, но не поради нив, туку поради мене. Јас не знаев да останам со една. Научив вистински да сакам и да бидам само со една кога се појави Ти, мислев дека секогаш ке цветаат ружите...оние црвени, знаеш што ги сакам најмногу, дадов се од себе, стигнав далеку...ке одев и до крајот на светот за тебе, ке се искачев на највисокиот врв, доволно блиску до месечина за да прошепотам „Те сакам“....а сега? Сега само погледнувам нагоре, не зборувам ништо, кажав доволно за целиот твој живот да го слушаш истиот збор кога ке погледнеш нагоре и да се потсетиш на нас. Тешко е, но ќе помини, времето ке покажи дали ти беше вистинската. Доста беше одбивање на прекрасните девојки кои на момент барем ке ја пополнеа празнината која ја остави Ти. Мислам дека тебе ти е сеедно, како да немаш срце, како да немаш душа, никогаш кога требаше не се потруди за нас, за тебе никогаш не бевме Ние. Неколку пати ни се вкрстија патиштата, нема да дозволам повеќе, несакам да се сретниме. Доволно беше. Од сите досега ти воопшто не го заслужи моето внимание. Лузните кои ми ги направи ти, никогаш нема да исчезнат. Повеќе немам за што да се плашам, кога те немам тебе немам ни што да изгубам. Барем биди ми здрава и жива, знам дека никогаш нема да си среќна, нема ни јас. Ти си само една бројка и како што врви времето ќе останиш како таква. Секоја фотографија има свое име-бројка, понекогаш ке погледнеме назад во минатото и ќе се потсетиме на таа бројка, минато, сегашност и безнадежна иднина. me2 <3 4u