Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
-Што ти е...пак истото...?Па до кога бе?Луѓе се разведувале а ти се она па она....
Да и во право е девојкава што ми го направи овој муабет,нема сомнение.Па и ми рече дека не те заслужувам?Јас па мислам дека јас тебе не те заслужував?А зар е битно?И така си останавме 6 месеци еден без друг.Мислам дека нема да се издржи уште многу.

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Тука си. Што и да правам, каде и да одам - тука си.
Секогаш твојата насмевка во моите мисли и болката во моето срце. Не можам да побегнам ... и по толку месеци, можеби некогаш и години, ти ќе си тука - знам.
Како дел од сложувалката кој секогаш ќе недостига.

destroy

Нов член
27 февруари 2013
13
18
3
Извинувај се, плачи, колни се, моли ме, правдај се, нервирај се, прави што ти душа сака - не ти простувам никогаш. Стој подалеку од мене и не ми се обраќај. Воопшто не ме интересира ниту дали се каеш или не, а алкохолот не ти е издржано оправдание за твојата гнасна постапка да кренеш рака на женсо. Ако не можеш да се контролраш кога си пијан, воопшто не почнувај да пиеш. Засрами се, копиле.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
хеј срцка вечер пак ќе спиеме заедно,аиииии 3 дена апстиненција од тебе хахахах
мора да надокнадеме за се-ми недостигаш будалче едноооо(inlove)
п.с.црвена или црна танга-бирај?:giggle

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Те боли а?

Те боли што секој твој другар си најде девојка а ти се шеташ сам? Те боли што за Мај, Нова Година, одмор, сите си се во пар, заљубени, а ти си како пес? Те боли кога ти кажуваат дека ме виделе со новиот дечко и дека сум изгледала среќна? Те боли што тој е 1000 пати поголем маж од тебе? Те боли што јас сум среќна до максимум, исполнета на секое поле, а ти не си мрднал од мртвата точка кога се разделивме? Те боли што немаш кој да те сака, кој да ти ги покаже убавините на љубовта?

Ако, нека те боли. Знам дека те боли. Али, кој како си ја наредил.

Ми текна на тебе, случајно кога видов кој датум сме. И знаеш ли што почувствував? Една flat line. Ти си тоа, flat line. Одамна веќе не си битен.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Те боли а?

Те боли што секој твој другар си најде девојка а ти се шеташ сам? Те боли што за Мај, Нова Година, одмор, сите си се во пар, заљубени, а ти си како пес? Те боли кога ти кажуваат дека ме виделе со новиот дечко и дека сум изгледала среќна? Те боли што тој е 1000 пати поголем маж од тебе? Те боли што јас сум среќна до максимум, исполнета на секое поле, а ти не си мрднал од мртвата точка кога се разделивме? Те боли што немаш кој да те сака, кој да ти ги покаже убавините на љубовта?

Ако, нека те боли. Знам дека те боли. Али, кој како си ја наредил.

Ми текна на тебе, случајно кога видов кој датум сме. И знаеш ли што почувствував? Една flat line. Ти си тоа, flat line. Одамна веќе не си битен.
Извини што се вмешувам, но нели е ова мала контрадикција? Ако е рамна линија и не ти значи ништо зошто тогаш тебе ти е гајле за тоа дали тој на кого се обраќаш го боли? Ако е рамна линија тогаш вакви работи не би пишувала.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lillian and Хоуп*

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Извини што се вмешувам, но нели е ова мала контрадикција? Ако е рамна линија и не ти значи ништо зошто тогаш тебе ти е гајле за тоа дали тој на кого се обраќаш го боли? Ако е рамна линија тогаш вакви работи не би пишувала.

Не ми е битен, туку едноставно сум имала историја со тој човек, завршила неславно. What goes around, comes around. И ако некој не го сакам веќе, не мора да значи дека не ми текнува на некои ситуации кои сме ги проживеале. Не ми се јавуваат чувства кога се сеќавам на нив, но тоа не значи дека не постоеле. Плус се сетив кога го видов датумот. А кога ќе ми каже некој што се случува со него, верувај тоа чувствувам. Flat line. Јас сум пресреќна сега, само ќе направам една ретроспекција на нештата, сфаќам дека сум на ново ниво на животот во кое тој е само обична меморија, ништо повеќе.

Нема што да се извинуваш, кога постирам нешто онлајн на јавен форум, не треба да ме чуди доколку некој ми реплицира, нели?

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Пред 20 минути и напишав иста ваква порака на девојката со истиов муабет:)
Тоа ми е и мене муабетот,демек не го сака и не и значи а одвоила време да пишува,и као и е убаво со фраерот а сето тоа го прави за да се покаже во неговите очи.