Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Креативни сме само ако сме индивидуални, не можеме да твореме ако сме дел од психологијата на толпата. Психологијата на толпата не е креативна, таа се влече низ животот - не знае да си игра, ниту да пее, нема радост, се остварува механички.

Ах бе Ошо, некогаш знаеш да ме израдуваш. Ако не се согласувам со некои твои принципи па и филозофии, ама некогаш знаеш нешто океј да извадеш од тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Дури ми е жал за младичиве од 20ина години кои искрено се забегани партиски. Активисти, не знам што, по фејсбук, во реален живот, само партијата им е во глава. И како да го оцрнат противникот.
Не седнувај со мене кога знаеш дека ни на крај памет не ми се политичките муабети. Не, не ме интересира кој колку е писмен.
И не, не сакам така добиена работа.
Ќе се мачам, можеби на почеток ќе работам за 100ина евра, ама ќе имам мирна совест. Нема да се плашам дали при менувањето на владата и мојот газ ќе биде фино клоцнат како и многу останати.
Младоста е сега, уживај. Не се замарај дали е отворен нов штаб ваму, или таму.
Напиј се еден чај, вкуси ги ретките зраци сонце, затоа што ниедна партија утре нема да те праша како си, како е фамилијата, туку само ќе те потапша по рамо за утеха и замачкување на целосната слика.
А нели е подобро кога знаеш дека си успеал во нешто само заради личната способност и интелигенција?

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Хехеххехе еден час имам спиено а останатите учено.
Сега сум како пијана кокошка.Плус кашлам кивам и температура имам
Совршен ден,нема што :D

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
ти сакаш да летиш а мрзи те да идеш вино да отфориш : )
кажи куде ти стои вино ја ке се телепортирам и ке си складирам 2-3 за дома, може ? : )
ииии да, сакам да кажу дека никад не сам пробаја кавадаречко домаќо вино или ракију, сфе тија фабрички преработке
али да ви кажу прао МноооооГо сте јаки најјаки у вино и ракију, ми Куманофци ваз волимо :D
Виното у шкафот на 1 метар од мене, комотно за дома можеш да складираш 2 литра домашно тиквешко и 1 литар домашно кавадаречко, а да не испадне дека само туѓо рекламирам, 5 литра пробиштипско (и бело и црвено) :zelen

СДК дека синоќа не склопив око, сепак станав и “шљокнав“ 1 ипол литар вино. Уфф колку добро ми дојде...Се шетав со нагрнато ќебе по дома, исто како дух, гледав 2-3 филма и конечно заспав во 7, за на крај да ни се наполни станот со гости и да не може човек на раат да се одмори :mad
МиГ 21 спремај кафенцето, идам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and parvati

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Затеравме офтопик, ама се надевам нема да се налути модератор.
Мене не ми се ни јасни луѓе на кои им се убави турбофолк пејачкиве.

Од кога ци*** до брада, целулит, 1 тон нападна шминка, фејк солариум тен, прегорена коса и силикони се репер за убавина?

Изгледа јас сум од ретките што сака нежна женска убавина, а не нападност.
Добро може малку поекстравагантен изглед, како на Kat Dennings, ама сепак да се знае границата.

Што убавина најдоа маживе во оние прегоренине, не можам да разберам.
природно си е природно :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Да нема некој готов бизнис план? :rolleyes: Значи ми треба пример да видам како изгледа, па ако има некој нека ми прати во порака. Фала однапред ;)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Да нема некој готов бизнис план? :rolleyes: Значи ми треба пример да видам како изгледа, па ако има некој нека ми прати во порака. Фала однапред ;)

ејј хаха :D имам јас амаааа мојот е малку пародија бизнис план во Power point како презентација...
професорот по бизнис ни даде задача на сите поделени во групи да изработиме бизнис план и ние ( додека сите други сериозни правеа планови за фармацевтски компании, лекови и препарати за уабвина) сакајќи да бидеме оргинални фрливме се на една карта и направивме.... сега ми е срам од тоа.
ама концептот е тој, ако нема некој друг со нормален бизнис план ќе ти го пратам мојот : )

Статус
Затворена за нови мислења.