Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
СДК дека сеа се вратив од Крушино, скапан, уморен, неможам на нозе да стојам итн. Едино што пред очи ми се глеа е кревет, али ете ја будала си седнав на компјутер. Понеделник ќе се сликаме јеје, а утре ќе купуваме за сликањето. Така да, викенд со обврски.

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Морам да издржам и да бидам силна.
Да издржам и да истраам. Морам! Откажување никако!
Таква сила и енергија што ќе ми го смени видикот од оваа позиција во моментов - нема!

Петок е, пролет е, се чувствувам некако недефинирано. Како варен компир. Како незашербетена тулумба.
Иако денов беше прилично добар. Громогласно смеење, интересно предавање, долга пауза, утринско кафе со мили личности, флертување (inlove) и глас кој ми вели - бетер од средношколка си :giggle

Светот? Тој одамна тргнал наопаку.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca and Реми

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Прекумерно трошам на облека и чевли, знам, признавам. Со потпис и печат тврдам!
Ама таква сум, не знам да одолеам на новите колекции низ продавниците.
Ама уште помалку знам да одолеам на книга.
Не дека не можам да ги земам од библиотека, не дека не можам да ги најдам на интернет, ама фактот дека е моја, дека ќе стои на полицата и после многу години, чувството на припадност е она што ме влече да купам уште една!
Лош или добар превод, ваква или таква содржина, славен или неславен автор, секое ново купување на книга и читање на истата за мене е ново и неповторливо искуство!
Уживам во моментот кога откако ќе ја прочитам, не ја враќам бо библиотека, туку на мојата полица!
Ама мразам кога некој бара да му ја позајмам! Тоа е нешто мое, важно за мене и не сакам да го делам со никого!
Себично или какво и да е ова однесување, ама моите книги се само мои и сакам да се само во мои раце!

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca and Selma

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
НЕНОРМАЛНА СУМ И УБАВО МИ Е НЕКА ПУКНА СИТЕ :gjavol

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Сдк ми почна сезоната за ролери,ем се затегнувам ем си се опуштам ахх (happy)
Само да не ми се расипе времево,сакам утре пак да возам :trepka

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
СДК ДЕКА САКАМ ВЕДНАШ МОМЕНТАЛНО ДА СИ ЈА ИСКОРНАМ ГЛАВАТА, ИЛИ НЕКОЈ СО СЕКИРА ДА МИ ЈА ПРЕСЕЧЕ, ИЛИ ПА ДА МЕ ЗАДАВЕ или не знам, нека измисле соодветен начин за да престане да ме боле главата :eek

Статус
Затворена за нови мислења.