Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:rolleyes: Да му кажиме на сликарот само цело тело смее да црта.
Да му кажиме на фотографот дека само грб смее да фотографира.
Поетите само готска поезија смеат да пишуваат.
Вајарот освен бардачиња друго не смее да прави.
Од модата,само кондури се смее,друго не.
Од религии само за исламот.
Да пишам уш малце или па ај не.
Може грешка сум,во она што сакам да го кажам.
АААааа да,од фудбал,само за Барселона е дозволено.
За градови и држави нема шо да кажам,се знајТ освен за Македонија и Гевгелија друго не ни постои,за повеке да не се ни помислило.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
:rolleyes: Да му кажиме на сликарот само цело тело смее да црта.
Да му кажиме на фотографот дека само грб смее да фотографира.
Поетите само готска поезија смеат да пишуваат.
Вајарот освен бардачиња друго не смее да прави.
Од модата,само кондури се смее,друго не.
Од религии само за исламот.
Да пишам уш малце или па ај не.
Може грешка сум,во она што сакам да го кажам.
АААааа да,од фудбал,само за Барселона е дозволено.
За градови и држави нема шо да кажам,се знајТ освен за Македонија и Гевгелија друго не ни постои,за повеке да не се ни помислило.
епа поубаво кажано здравје!
Читајте меѓу редови !
И прочитајте за уметност :)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
па ја сум тука да му честитам што се секираш :rofl:wavespin
ама изгледа дека Целе помлад е за тоа Мајор не му честита...Он од респект само на повозрасните им честита...љубов. внуци :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and JaMi

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Мелпомена, според постов твој гледам дека се пронајде во тоа што го напишав. Ама очигледно не сфати. Или барем твојот пост така кажува. Тоа што го напишав нема врска со тоа ти што го напиша.

Ајде ко така да отвориме посебни теми за бидермаери, за невестински коли, за девериците, за прстените, за свадбените торти, за медениот месец, за подвезицата (или како и да се вика тоа чудото), за првиот танц на младенците да не заборавиме... Се надевам сега ќе сфатиш која ми беше поентата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie, 048 and Mila Kunis

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
ама изгледа дека Целе помлад е за тоа Мајор не му честита...Он од респект само на повозрасните им честита...љубов. внуци :rofl
он само на баби и дедовци честита роденден :D:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Јас ќе се изјаснам за мене. Не мора за секој дел од телото да има посебна тема. Како што има тема за велосипеди, книги, венчавки, нека има една тема за телото - Човековото тело (или нешто слично, не мора конкретно овој наслов), па тука да се редат слики од раце, нозе, врат, грб...
искрено не се согласувам
од една причина
човековото тело е неисцрпна инспирација за истражување и создавање на дела од различни области на уметноста
нималку не е лесно, особено кога се работи за сликарство и уште повеќе за фотографирање, да се пренесе став, размисла, видување, доживување на вистинскиот начин
некому тајна која сака да ја открие му се очите, на друг усните, на трет ликот, на четврти торзото, некој си игра со светлината и сенките, некој повеќе сака да си игра со боите.... итн до бескрај
кој точно е вистинскиот начин за да се пренесе она што е замислено, односно да се реализира она што е нечија идеја, е прашање кое има различни одговори, а секој одговор во својата суштина крие преферирање на одреден стил, односно правец во уметноста (некој сака импресионизам, некој експресионизам, некој е минималист, некој поинтилист.... )
па би рекла дека целта на темите е да се даде ваше видување, преку постирање на фотографии за кои вие сметате дека одреден уметник (убаво би било да се наведува кои се авторите на фотографиите, но и не мора) на дадената тема одговорил на најдобриот начин
да се соберат сите тие теми во една, насловена човечко тело, е премногу општ и непрегледен пристап
јас би имала само еден предлог : кога се постира да не се постираат премногу фотографии одеднаш, во едно мислење, повторно заради поголема прегледност

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Мелпомена, според постов твој гледам дека се пронајде во тоа што го напишав. Ама очигледно не сфати. Или барем твојот пост така кажува. Тоа што го напишав нема врска со тоа ти што го напиша.

Ајде ко така да отвориме посебни теми за бидермаери, за невестински коли, за девериците, за прстените, за свадбените торти, за медениот месец, за подвезицата (или како и да се вика тоа чудото), за првиот танц на младенците да не заборавиме... Се надевам сега ќе сфатиш која ми беше поентата.
Јас ја сватив,очигледно ти не си ме сватила.
Споредбиве уште се чудам како можат да се прават.
Ако најдам фотограгии за бидермаерот каде што некој уметник ги доловил на начин на кој што се доловени фотографиите со грбот,ако не смета на равилата на форумов,верувај дека ке ја отворам.
Се надевам дека сега сум јасна.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo
Статус
Затворена за нови мислења.