Се согласувам во потполност со мислењево.Затоа што сум уште нова на форумов и не сум се снашла, па не знам како да си го редактирам мислењето, ќе напишам ново, ако е проблем модераторот нека ги спои. И ако може некој да ми покаже како одат тие работи, ќе му бидам благодарна многу
Што се однесува до мислењето, верувај дека тие таквите не се ретки.
На тие личности можам цел психолошки профил да им го направам. Таа жена сигурно има некои фрустрации, од кои комбинаториката кажува дека има проблеми со сопругот, или има проблем со неговото семејство, или е невработена или има шеф кој си игра пинг понг со нејзините нерви. Од немоќност, од што нема каде, таа фрустрациите си ги искажува на детето кое не е ни криво ни должно. Доколку и дофрлиш нешто таа нема да се засрами, само ќе го удри уште посилно и ќе го посрамоти уште повеќе. Нив центарот во мозкот одговорен за рационално размислување не им работи. Единствен лек е таа да се пријави, да се направи што се може детето да се оддалечи од неа, да престане да служи како боксерска вреќа. Затоа што причина да го тепа секогаш ќе има, независно дали не го фатило местото, дали не си дошло дома во време кога требало, заборавило да донесе нешто од маркет... Тоа дете секогаш ќе си има психички проблеми, ќе се затвори и нема да пушта непознати луѓе во животот.
Малку и замерувам на Македонија што нема развиено добра програма за деца кои се жртви на семејно насилство. Кога тоа би било развиено, на многу деца би им била посветла иднината. Може наместо споменици да се градат да се инвестира во нешто такво (не ми е целта да разложувам политики тука, затоа што сум аполитичар и тоа го мразам), но сепак... Кога ќе видете ваков случај распрашајте се каде можете да пријавите.
Затоа што детето не е криво за постапките на родителите.
Затоа што детето не заслужува да расте со ќотек. Затоа што детето не е издувен вентил и затоа што заслужува грижа се до 18тата година законски, а морално цел живот. Доколку се сполотат повеќе луѓе и се заангажираат за ова многу помалку солзи ќе бидат пролеани.
Just an idea...
Добредојде на форумов,се надевам ќе придонесеш со квалитетни а и забавни мислења
За било каква помош слободно обрати се кај мене или некој друг од модераторите.