Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Алал да и е на самодовербата и самопочитта спрема себе, и размислувањата што ги има е голема реткост. Не сум од Скопје брат, и не познавам некој газда на локал од таа страна неможам да помогнам, ама има многу огласи јас како што гледам дури може да си најде и подобро платена работа, гледај да си најде нешто што и е блиско за да не плаќа многу превоз, ако можеш да и помогнеш околу новата работа каде ќе биде да речеме сигурна свака ти част и те частам дека навистина ми е многу жал за вакви случаеви

Трајче мене не ми е проблем да ги пребарам сите огласи за келнерка и да одам да разговарам за неа.Работата е што нема да знам каков ќе биде тој газда откако она ќе се вработи.Ме разбираш ваја што ми е муабетот.Да не налетаме на полошо.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Трајче мене не ми е проблем да ги пребарам сите огласи за келнерка и да одам да разговарам за неа.Работата е што нема да знам каков ќе биде тој газда откако она ќе се вработи.Ме разбираш ваја што ми е муабетот.Да не налетаме на полошо.

Те разбирам многу добро, ама па по толку ли ги има гадови како овој по горе во Скопјево у пм :S

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Шмекси
Извини вака,не пишувам ни за да одмогнам а најверојатно нема ни да помогнам.
Не ме трогна приказната,можеби од причина што,како пак газдата и дава на сред работно време да седи со муштериите и плаче?Башка и плачејки да се жали од него.
Зошто мора да се бара работа пак келнерка?Има милиони работи за работа кои се скромни а исто така никаква препорака неможе да гарантира ниту за девојчето ниту за газдата каков е.Тој може по препорака досега никогаш не барал ништо такво од вработените,но ке започне од нејзе и ке побара.
Доколку сакаш да и помогнеш,најди и друга работа а не келнерка,или пак ожени ја :p

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and slb_bobo

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Никогаш не сум ја сакал Недела како ден. Секогаш ми била досадна, глупаво чувство некое ме обзема. Сите се некако поспани, мрзеливи, летаргични. А толку многу нешта можат во Недела да се направат. Па уште и ваков облачен ден. Не поднесувам сивило, некако ми е неодредено. Сакам или бело или црно.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
:rolleyes:
Ќути брат, недеља ти е најглуп дн у сфет, још па ако си на работу, туууугооооо
мноо ми тмурно сфе, гадно, скиснато, сфи су даун што се испонапиле ичера, одсабајле само старци скитаф на ладно и тој за да купиф едн леп, па купи га у суботу бе маму му е*у, одмарај у недељу, има спорт на теве, легај како стока по дома, излегавај се
нерадан дн е(каодемек), искористига за себе, а не у седам сат се летнаја сабајле старац да купи леп и млеко, спи до десет например, после купуј легај шетај скитај, дн е голем, и кд се стмни е дн : ) haahh ja незнам за вас ама ја мноо гу мрзу недељу
најладан дн у зиму, највруќ у лето, сеестру
извини недељо гадна што те оговарамо ама досадна си како фторник

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
:rolleyes:
бреј, какфа е тај сфадба од едн сат, аааа устфари кидеш по снашку и сфе тија македонски марифети
боооужеее, па ја кд ке се жену ке баталу тија урци палци(читај К пред урци) поголеми глупости од тој нема еј
цел дн снашка се прчвари натам наам у тој такфо бело,најважан дн ву е у живот, а измори се како граѓевинац на печалбу

Мноо ме нервираф тија старомакедонски салтанати, обичаи и адети (оно те едно исто е устфари)
у цркфу некој дн, у општину друк дн, печат ке ти лупнеф, готоо оженија си се и толко
е сфадбу ке гу остау за некој треќ дн, субота например (недеља најглуп дн за сфе а не па за сфадбу)
и тој ке организрам прао у кафанче, лајт сфадбиче до сто госта највише, да не кажу максимун : )

Moe мислење, треа да се отарасимо више од тија старокомуњарски стфари, миљенциња и прање мозак

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis and МиГ 21

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
А бе убо е на свадба...сваќи во кратко, кои се тресат на оро и дебели сватови испотени под мишките и еден куп деца кои трчаат наваму натаму. А бабите не можат никако да ги фатат :p

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Не parvati ручек е од толку е закажано.Башка невестата ни е комшивка :D ама јас го преспав тој дел .
За адетите сега така викаш ама нема да е така...Мора :D

МиГ 21 ми се спие,затоа сум ко пијана кокошка :D

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21
Статус
Затворена за нови мислења.