Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
добро ви утро ранобудни :)
а кој заглавил во трета смена време му е за добра ноќ:sleep

• Ми се допаѓа
Реакции: N|ghtmare_f

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Добро утро шишмиши!

Утрово почна стресно, несовладлива потреба за чаша ако не и бокал кофеин...Се осеќам дека со топењево на досадниов снег се топат и сите мои обиди да останам смирена...

Што ми е бре? :unsure

Ќе споделам пар мудри мисли со вас кога ќе надвладее квечерина...дотогаш бидете среќни баш денес, зашто утре можеби и да ја немате таа прилика веќе.

Ајт!

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Blueberry

Староседелец
12 февруари 2012
210
158
1,043
Скопје
Не е убаво да се заглавува кога си нареден ден на работа. Ќе заспијам на тастатурава секој момент...

• Ми се допаѓа
Реакции: She

Зумбула

Истакнат Член
20 февруари 2012
56
54
318
Неодамна колешка од работа објавила на Фејсбук слики од предновогодишната прослава со колективот.
Арно, времето е доволно прикладно да не се ни препознаеме на сликите.
А прославата, рај за очи, мед за уста. Да не речам, доволен материјал да се изнагледаш за да зборуваш до следната предновогодишна прослава.
Не знаев додека не видов дека на таква прослава ако не си посетил фризер и не си испазарил нова облека, џабе ти е славењето.

Локни, препеглани коси, свежо шатирање, кошули со корди, 2 броја поголеми пантолони за да им се точни и при бременост, очигледно домашна шминка изведена со четка за акварел техника, шпиц чевли и чизми, шарен фустан со дизајнирани хулахопки, очај на големо во едно мало место, за малку прозорците да би испукале од премногу труд да се изгледа свечено.
Наспроти мојот изглед на нормална девојка со пуштена права коса, скромен фустан купен летоска и чевли купени за една свадба, наидов на тетки со желба за докажување на убавина и среденост.:nah
Јасно ми беше.
Го згрешив местото.
Поточно го згрешив работното место.
Море ја згрешив професијата.
emoticon-0108-speechless.gif

И не ќе беше се така трагично додека не ви се предочи дека цел колектив е составен единствено од жени.
emoticon-0108-speechless.gif
Некои особи едноставно живеат и деноноќно работат и штедат за една предновогодишна прослава со колективот од работа.

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Дека сум изнервирана многу, од луѓето што незнаат да помогнат, ами се прават тужи- баби :mad

mAcIkA

Истакнат Член
14 февруари 2012
382
516
393
сакам да кажам дека сабајлево ми заврши ПМС и дојде тоа пострашното,умирам од болка:eek дај помагајте некако,некој совет од женскиве...???:(

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
мацика напиј се спазмекс или кафетин менструал.

Иначе, јас се топлам на тераса, фаќам боја малку, работам и ве читам -мултитаскинг.
Жена бре, жена. :p

• Ми се допаѓа
Реакции: mAcIkA

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Сакам да кажам дека чекам ливче. Па ако фатам, планирам сабота до Скопје да тркнам. Ама не се знае ништо сега засега. Пљус, симнувам серија. Пљус пљус, се праи јадењето и ми мириса убаво а сум ептен гладен. Побрзо побрзоооо.

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Значи, мразам неодговорност кај луѓето. И ај што тоа го мразам, туку уште повеќе мразам кога испаѓаш крив, а ти си чекаше на време. Е па стварно нема смисла. Сите сакаме порано дома да си одиме, сите сакаме на време да завршиме... Па сакам и јас бе.
Ама, испаѓам кретен зашто секогаш сум точна и редовна. А тие не дошле. И сега? Ам, мене не ми беше мака да идам...?!
Ми беше, драги, ми беше, ама дојдов.
Одговорност на нула!!
А пет минути да закаснам одма се напнува, кај си, шо си, зш касниш?! Ако, ако.. Само така продолжите! Ќе видиме кој ќе се клештит во мај, ако мене ми падне на памет да одам негде. А тоа што ми паѓа на памет, брзо ми паѓа и в раце!;)

Статус
Затворена за нови мислења.