Еве јас пак со несоницава, па и откако снемав занимација ми текна.
Демек предновогодишна забава, фино ресторанче, музика, фини луѓе, млади дечки... Ама зошто јас не знам да станам и да си одам со време, време пред фајрон што се случува не се рамни никакви дупки ни прчварии, па какво ти сакаш ми ти било фино и културно место.
Нешто по полноќ, доаѓаат тројца господа под гас (дупка пијани стари говеда, ама ова тука во заграда да не речете дискриминација на постари господа кои сакаат да се забавуваат и имаат право како и сите) онака буквално играјќи оро влегоа, се закостија до музиката која патем си свиреше нешто ју баладички, па не ќе беше ништо чудно ако беа неколку стотки, ама за рок од 10 мин, на виолината се појавија над 5 000 денари. Па сакам Цеца, па сакам Јужни ветар и ветре развигорче...
Па лигавење на маса на малолетни девојчиња (ете може немаат родители девојчињава, па излегле така скоцкани, покрај нас примерните што со ролки идеме во провод... кутрите) Па карање, влечење, тегнење, шерифување...
Нема врска, толку од моето присуство таму, ама и што сега?
Не е муабетот за возраста, имаше и некои културни господа на ниво што уживаа во храната и музиката.
Што кога утре тој Херкулец ќе го разбуди плачот на бебето кое нормално си бара јадење, пелени, внимание? Зар нема да има грижа на совест кога ќе допре празен новчаник? Нема каење, жал, бес?
Кога на еден господин со пожолтени бркови, за 10 минути му фрли 100 евра без око да му трепне, што би се десило кога ќе се појави некоја цицлеста мрсна певачица? Отидоа уште 50 евра од плата.
А да не се лажеме, издаваат испукани прсти, исунчани фаци и црни прстени под очи колку плата земаме и кои ни се примањата. Џабе се трите илјадарки кои изиграваат ладало на -15 степени.
Жално...
Едит: Го мислев постов за некоја тема, ама не ми текна соодветен наслов, па ај нека биде дека само сакам да ви кажам импресии од вечерта.