Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мхм, знам колку наплаќаат. Ама муабетот е од странство НИКОГАШ ми немат пратено на картичката. Сестрата сакаше од Бугарија да ми праќа, ама многу провизија и земаат неа, па затоа користиме Western union сега.

Имав нонстоп по некој денар на картичката. Планирам да ја откажам anyway.
смени си ја и банката не се сигурни баш. Иначе преку money gram има помала провизија кога се праќа од странство

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ужасно почнаа да ми идат на нерви оние кои ќе те седнат да тажат како на светов не постоел добар, искрен пријател, итн итн.
Хеј, па чекај...зошто тогаш ми кажуваш? Може и јас ќе ја искористам твојата искреност и добродушност!
Чуму потребата да се пласираш ко жртва и велокомаченик Исус за моментални утешителни зборови, кога едноставно можеш да прекинеш да ја повторуваш грешката, почнувајќи од жалењето, а со тоа и покажувањето на слабите точки?
Патем, тоа што е, ако не озборување колку личноста х не чини? Или секогаш нашата причина е солидна и без никаква намера?

Ако една тајна ја знаат двајца, нормално дека ќе ја дознаат и тројца, четворица, итн...светот е доволно прост за да се храни од туѓи стории.
А богами, премногу галама се крева и за тривијални работи. Прост пример, ако апла не сакаш да одиш некаде - нема да одиш. Не може ти да се измрцваруваш физички и психички за утре некој да не каже дека не си бил прав пријател. А врие такви.

Што па, може и ние не сме пријателите од соништата, па добиваме исто колку што пружаме.
Што викаат стариве „Покриен газ никој не го плука“, исто важи и за газот што не цимоли постојано како е обесправен.
Како може толку себично па да се очекува од некого тотално да се погазува себеси за туѓо задоволство и лита пофалба?
И над ѓубрето има ѓубре. Ако веќе они вас ви удараат канта, вие удрете со цело ѓубриште...убивањето со добрина, а уште помалку наоѓањето среќа и утеха со (само)жалење, одамна не е во мода.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene, Y1K991 and Saladin

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
http://www.crnobelo.com/zivot/ljubo...uvaat-zosto-go-izneveriv-mojot-soprug?start=1
хахахахаххаха, број 3, really?
Ми беше досадно и бев несреќна
На 35 години мојот живот беше како сон – маж кој ме сака и две прекрасни деца. Но, јас бев несреќна. Тој беше добар човек, но ми беше неподносливо досаден.Некако се чувствуваше како со сила да сака да се вклопи во сè, а некако не му одеше. Таа година првпат го запознав Австралиецот Боб и некако веднаш почувствува некоја хемија и поврзаност.Си размениме броеви и останавме во контакт. Одлучив да отидам до Австралија за да го видам и да расчистам еднаш засекогаш со тоа што се случува.Наместо тоа, се заљубив. Оставив сè – децата, мажот, работата и родниот град. Се преселив да живеам со Боб во Австралија.Станав посилна, независна и самоуверена жена. Тоа беше пред 25 години, а денес јас и Боб сме во среќен брак, водиме сопствена винарија и неверството се покажа како најубава пресвртница во мојот живот.Боб и јас имаме 5 деца и 10 внуци и не ми е досадно.(Барбара, 60 год.)
Ги оставила децата бидејќи мажот и бил досаден?!:eek Извини, ама ова мене ми личи на жени од оној тип "Епа неќеше да се е*аваме на јавни места (тоалети, лифтови и сл), неќеше да експериментира" Он ја сакал а нејзе и бил досаден. Епа да, може да бил човекот пијаница, да ја кршел од ќотек, може ќе бил поарен :unsure
Ама најсериозно, ги оставаш децата поради тоа што ти било досадно? Боже помогни им, како размислуваат... океј ајде сфаќам дека и е монотоно, и се присакало со Австралиецот, можеби бил побогат, можеби поарен у кревет, ама децата да си ги оставиш зар вреде? И како тоа наеднаш и станал досаден? Откако оформиле семејство, дом, деца? Не можам да сфатам. И сега со пет деца и било поинтересно. Секоја чест! Да сум едно од нејзините деца од првиот брак, повеќе не би сакал да ја видам никогаш во животот. Зар родителите не треба да се жртвуваат за своите деца? Од немање проблеми сами си прават ц ц ц

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Инаку електронското банкарство е бесплатно а за секоја трансакција над 500ден наплаќаат по 20ден провизија. (Виза електрон Тутунска)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
20 денари ти запираат на месечно ниво за е-банкингот.
Јас сум корисник на електронското банкарство на Стопанска (Скопје) и не ми земаат провизија од трансакција, туку на месечно ниво.
Плус ако во 6 месеци направиш 10 трансакции, електронското банкарство ти е бесплатно.
реклама за СТБ. :)

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Oтворам точка сајт. И читам:
Ријана празнично не почести со секси фотографии;
Ирина Шајк посексипилна од било кога;
Секси честитка за Нова Година (наредени Баба мразици);
Никој не би помислил дека таа ќе се занимава со политика (жена со енормни силикони);
Пелистерка календарот...
Енд ај вондер, остана ли некоја која не се соблече? Остана ли некоја жена која сака телото нејзино да си го чува за себеси и за партнерот, а не да го даде на послужавник на изволте. Дали изумираме ние последниве пионери кои мислат дека со учење, работа и труд се успева во животот, дека ширењето меѓуножје и покажувањето гради не е во ред? И после сфаќам дека токму овие жени со таа фотосесија ќе заработат пари за кои некој треба да работи не знам колку време. На крај се потсетувам дека заради тоа што во светот ова е се поприфатливо и потренди, јас сакам да одам на Марс да живеам. Не, не, јас не припаѓам тука!

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Oтворам точка сајт. И читам:
Ријана празнично не почести со секси фотографии;
Ирина Шајк посексипилна од било кога;
Секси честитка за Нова Година (наредени Баба мразици);
Никој не би помислил дека таа ќе се занимава со политика (жена со енормни силикони);
Пелистерка календарот...
Енд ај вондер, остана ли некоја која не се соблече? Остана ли некоја жена која сака телото нејзино да си го чува за себеси и за партнерот, а не да го даде на послужавник на изволте. Дали изумираме ние последниве пионери кои мислат дека со учење, работа и труд се успева во животот, дека ширењето меѓуножје и покажувањето гради не е во ред? И после сфаќам дека токму овие жени со таа фотосесија ќе заработат пари за кои некој треба да работи не знам колку време. На крај се потсетувам дека заради тоа што во светот ова е се поприфатливо и потренди, јас сакам да одам на Марс да живеам. Не, не, јас не припаѓам тука!
Е добро де, и ти па во кој век живеиш? Денес секое второ девојче има секси слика на фејсбук со претерано отворено деколте или слика со костим за капење, зошто некоја да не се слика во прслук и танга (ако збориме за истите фотографии) и за тоа да земе некој денар? Океј ајде Ријана и Шајк го прават тоа ради шеме, не се толку очајни за пари, ама за другиве оправдано е :zelen И не ми кажувај како можеле да фатат нешто друго, може стварно не ги бива за ништо, можеби се нежни, може не сакат да се помачат за да заработат. За мене срамота е некоја да се е*е за пари а да ми глуми светица, а некоја се облекла во секси ноќница или секси костим за капење? Исто како да отишла на одмор и ја сликал некој странец. Не мора да значи дека ако секој ден се облекува во ролка и широки панталони (нели, за да не и се исцрта ни задникот, пошто срамота е, не е иста како останатите :rolleyes:) е почесна и поневина од некоја која што на пример постојано е во минич и тесна маичка на рамки за да и ги истакне градите.

ПС: Бонус прашање, ме интересира дали имаш исто мислење и за машките кои се соблекуват голи, ги покажуват своите стомачни или што ти знам јас? Пошто ако така гледаме, ако девојката треба да го чува своето тело за себеси и за партнерот, нели и тој треба да и врати на истиот начин?

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас имам едно прашање до тебе. Со прашањево ти одговарам на твоето прашање.
Зошто мислиш дека ако мене не ми се доапаѓа покажување на секој анатомски дел од телото, ако не ми се допаѓа тоа што некоја ги покажува своите голи гради и полови органи, автоматски инсинуирам дека треба да се шета по ролка и по широки панталони? И како одма претпоставувате дека некоја ако има таква ролка е скриена аждаја која "оди за пари"? Тоа не се предрасуди?
Бај д веј, имам едно 2132 пати на форумов кажано дека убаво е девојчето да се облекува привлечно и секси, а пак да биде во границите на нормалата. Покажување деколте и нога може да биде убаво, не мора само вулгарно да биде. Никаде не сум рекла дека треба ролка да се носи, ама исто ми смета тотална голотија.
Другиот дел од постот се однесува токму за тоа колку е лесно и едноставно со тоа да се збогатиш, и да си признавам, мака ми е кога гледам како некоја што таблица за множење не знае, се капи во богатство. Зошто сметам дека во место каде се е нормално, девојка што завршила правен, медицина, архитектура, градежен, електро, па и било кој факултет треба да биде повреднувана и подобро платена од некоја што единствен успех е што покажала брадавици. Сори, мое мислење.
А да ти одговорам на бонус прашањето, јас досега не сум видела маж да се слече фул фронтал, освен за филмови за возрасни. Така да...
Не мислам за ова да се расправам, мое мислење си е, ако тебе ти се допаѓа тоа што дојде време каде за нормално се смета покажување на слика со женски полов орган, секаде и постојано, а не само на одредени страници мене не ми е:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Јас имам едно прашање до тебе. Со прашањево ти одговарам на твоето прашање.
Зошто мислиш дека ако мене не ми се доапаѓа покажување на секој анатомски дел од телото, ако не ми се допаѓа тоа што некоја ги покажува своите голи гради и полови органи, автоматски инсинуирам дека треба да се шета по ролка и по широки панталони? И како одма претпоставувате дека некоја ако има таква ролка е скриена аждаја која "оди за пари"? Тоа не се предрасуди?
Бај д веј, имам едно 2132 пати на форумов кажано дека убаво е девојчето да се облекува привлечно и секси, а пак да биде во границите на нормалата. Покажување деколте и нога може да биде убаво, не мора само вулгарно да биде. Никаде не сум рекла дека треба ролка да се носи, ама исто ми смета тотална голотија.
Другиот дел од постот се однесува токму за тоа колку е лесно и едноставно со тоа да се збогатиш, и да си признавам, мака ми е кога гледам како некоја што таблица за множење не знае, се капи во богатство. Зошто сметам дека во место каде се е нормално, девојка што завршила правен, медицина, архитектура, градежен, електро, па и било кој факултет треба да биде повреднувана и подобро платена од некоја што единствен успех е што покажала брадавици. Сори, мое мислење.
А да ти одговорам на бонус прашањето, јас досега не сум видела маж да се слече фул фронтал, освен за филмови за возрасни. Така да...
Не мислам за ова да се расправам, мое мислење си е, ако тебе ти се допаѓа тоа што дојде време каде за нормално се смета покажување на слика со женски полов орган, секаде и постојано, а не само на одредени страници мене не ми е:)
Не ме сфати изгледа. Не реков дека сите што носат ролка и широки панталони се такви, ами дека и такви постојат и дека ако се облече некоја секси не значи дека е понечесна од некоја со ролка. Поентата ми беше дека некоја девојка (конкретно еве баба мразицата) видела добра пара, не треба многу да се мачи, зошто да не? Дали тебе некој ако ти понуди да те фотографира во костим за капење еве (тропам глупости, не ми замерувај) и ти понуде незнам колку али еве доволно за да го поминиш животот во високите кругови, нема да прифатиш? Јас сум сигурен дека сите би прифатиле да се сликаме во облека ( значи нагласувам НЕ голи) за добра пара. Брадавици не видов на сликата (барем не на таа јас што ја видов, нагласив погоре дека не знам колку правиме муабет за истата фотка) така да не беше ништо до тој степен, според мене. И викаш ти е криво што некоја завршува факултет а зема дупла помалку од некоја манекенка или старлета, океј те сфаќам, и мене ми е криво кога гледам некој со средно како зема поголема плата и шефува додека некој со факултет се мачи и едвај збира крај со крај, и што сега? Ако се нервираме, нема да постигниме ништо со тоа. Неправдини ќе има секогаш. Финтата е кој како си се снашол. Па и сликите со Ријана ми беа сосема океј, не видов ниту брадавици ниту вагина. А тоа дека скоро сите сајтови се опседнати со такви, ај да ги наречам покажување атрибути, си е сосем нормално затоа што живееме во таков свет каде кој што покажал и кој со кој се испотепал ни е најинтересно. Замисли се да се врти околу добротворни организации, па концертот на Џеј Ло или Мадона ( на кој не го истакнала својот задник) поминал сосем океј, па не знам таму што друго обично... јас сум сигурен дека дали 10% од нацијата ќе ја отвори статијата за да ја прочита.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loyal

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сакам да прашам дали некој знае како се движат цените за кирија на станови или куќи за изнајмување во Дојран (преку цела година)?