Значи каде заминал народов, не можам да верувам. Одиме со другари по кеј, пред нас две бабички а пред нив малце понатака баба, мајка и две деца. И сега овие ненормалните се зазбореле, им дале петарди на децава и овие ги фрлат одзади без да се свртат да видат дали има некој зад нив. Ајде ние млади гледаме некако ќе речиш, ќе подзастаниш, ќе се тргниш настрана и ај, ама бабиве? И бабичкава кога се стреси наеднаш, застанува се фаќа за другава баба, јас викам готово женава инфаркт доби! И ви се верува или не, оваа мајката само си се сврте виде што се случува и ни А ни Б пак продолжи да си зборува со мајка и или што и да и беше постарата госпоѓа. Значи во тој момент како ми се идеше да потрчам по неа, да ја фатам за коса и да ја натерам да и се извини на бабичката не можам да ви опишам. И после мајка била! Е баш поради таквите како неа, децата пораснуваат во курви, убици и дрогираши. Замислете само што ќе се случи за неколку години, детето смета дека не е ништо страшно ако ја повреди бабата (можеби не е ни свесно, али нека) гледа мајка му не му вели ништо, значи тоа не греши. Утре може да му подметне петарда на некој пред нозе. Еј, па тоа не е лошо, мама мене ми дозволува се, јас можам и да се тепам и да фрлам петарди у фаца на тој што го мразам, и да го плукам и да го фатам за коса...
Не знам зошто воопшто им се даваат петарди на мали деца. Јас на моите деца не би им дозволил да си играат со такви работи. Настрана тоа што можат да повредат некој друг, ами може и самите да се повредат. Тоа според мене е неодговорност, ма кој сака нека каже, тоа за мене е невнимание од страна на родител то ест лош родител. Јас не сум многу по петардите и не ми е сеедно кога држам во раце ( а тоа може да се деси само на Нова година а некогаш и тогаш може да не се случи) а не па да му дадам на осумгодишно дете кое сега излегло од пелени и ајде сине играј си. Свашта.
Не знам зошто воопшто им се даваат петарди на мали деца. Јас на моите деца не би им дозволил да си играат со такви работи. Настрана тоа што можат да повредат некој друг, ами може и самите да се повредат. Тоа според мене е неодговорност, ма кој сака нека каже, тоа за мене е невнимание од страна на родител то ест лош родител. Јас не сум многу по петардите и не ми е сеедно кога држам во раце ( а тоа може да се деси само на Нова година а некогаш и тогаш може да не се случи) а не па да му дадам на осумгодишно дете кое сега излегло од пелени и ајде сине играј си. Свашта.