Сакам да кажам/Сакам да прашам

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
@Makedonec сепаκ оваа тема оди во пρилог на весниκот, таκа индиρеκтно ќе бидат вκлучени фоρумџиите и тоа во насловна фотогρафија на ЦБ весниκот, можеби темава тρеба да се наρече таκа, κаκо и да е те поддρρжувам во идејата.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Што значи апликација за Јавен повик?
Мислам дека јавен повик има за повеќе сфери, пример има јавен повик за вработување во администрација и сега ти аплицираш на тој јавен повик. Или пример владата објавува јавен повик за доделување некакви субвенции, заедно со условите за аплицирање и сега кој исполнува услов си аплицира.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Патувањето со автобус денес ќе е отежнато поради зголемен број на живи мртовци, пензиите се исплатиле. Исто така и во текот на утрешниот ден околу 12 часот до 16 часот се очекува силен бран на зомбиња кои се нарекуваат пензионери. Не се препорачува патување во овој дел од денот.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Патувањето со автобус денес ќе е отежнато поради зголемен број на живи мртовци, пензиите се исплатиле. Исто така и во текот на утрешниот ден околу 12 часот до 16 часот се очекува силен бран на зомбиња кои се нарекуваат пензионери. Не се препорачува патување во овој дел од денот.
Исто така и одењето во странство за работа е отежнато поради лошите карактеристики на младите Македончиња кои симулирале дека се болни идр.Зомбињата барем немаат кафалификација на мрзеливи луѓе и симуланти.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мислам дека јавен повик има за повеќе сфери, пример има јавен повик за вработување во администрација и сега ти аплицираш на тој јавен повик. Или пример владата објавува јавен повик за доделување некакви субвенции, заедно со условите за аплицирање и сега кој исполнува услов си аплицира.

Аха, значи условите се всушност апликацијата? Зошто на огласов пишува, покрај апликацијата за Јавен повик кандидатот треба да ги исполнува наредните услови.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Имаш баба,дедо,родители?
Ти старееш?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Имаш баба,дедо,родители?
Ти старееш?
Немам баба, немам ни дедо, а родители имам ама исто како да немам. Јас стареам ама како што стареам сум се поубав и изгледам како да се подмладувам а не како да стареам. :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Немам баба, немам ни дедо, а родители имам ама исто како да немам. Јас стареам ама како што стареам сум се поубав и изгледам како да се подмладувам а не како да стареам. :)
Дај боже цел живот така да младееш,оти ако не,ќе ти се плаче од сопствените зборови.(worried)

belabelina

Истакнат Член
6 ноември 2014
94
25
318
36
Oхрид
Сакам дa прaшaм зoштo вo нaшaвa ни држaвa некoј не oтвoри агенцијата зa зaпoзнaвaјне така мoжеби би немaлo oвoлку несреќни лица