Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
@MissChievous слушам неколку песни, не сите. Дискографијата ја преслушав три пати .. и за сите три пати ќе кажам МЕХ. Можам да издвојам само неколку песни од нив, ништо повеќе (најмногу 11, вклучувајќи ги повеќето од Nightmare албумот).
Затоа реков од 2011 наваму, првите албуми ми се ужас, од овој па натаму, некако се тоа па тоа ми е.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
@MissChievous слушам неколку песни, не сите. Дискографијата ја преслушав три пати .. и за сите три пати ќе кажам МЕХ. Можам да издвојам само неколку песни од нив, ништо повеќе (најмногу 11, вклучувајќи ги повеќето од Nightmare албумот).
Затоа реков од 2011 наваму, првите албуми ми се ужас, од овој па натаму, некако се тоа па тоа ми е.

Е така кажи. Знам дека ти се мех, имаш доста сличен вкус и мислења со @existence , па не ни очекував ништо поинаку. Него, барем за едно се сложуваме, а тоа е дека од цела дискографија Nightmare е најдобриот албум. Али не ти верувам веќе на вкусот штом City of Evil не ти се допаѓа. :zelen

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
RIP :place

10569009_399700346851467_2322550682256151072_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас не би се самоцитирал ама морам...

Тоа е амбалажа вс. содржина ситуација, зависи од инпутот и тоа една варијабила - колективната припадност на убицата и жртвата, се` друго да остане исто... на излез би било следново...

1.убица арнаут + жртва хунза = протести и нереди и пендреци по глава
2.убица хунза + жртва-хунза = meh
3.убица арнаут + жртва арнаут = крвна освета
4.убица циган + жртва хунза/цинцар/четник/качак/торбеш/вучјак = убицата ненадејно умрел во станица
5.убица циган + жртва циган = meh, циганишта, шо може да се очекува од нив
6.убица хунза + жртва арнаут = протести, апели од невладини и евентуална освета

and so on and so forth...:kafe

http://vecer.mk/makedonija/reche-deka-kje-puka-vo-nas-nikoj-ne-go-sfati-seriozno-oti-beshe-pijan

2.убица хунза + жртва-хунза = meh

:x

Нема паники, најави на смак на светот, јој биче рата, војни на социјалните мрежи, протести и контрапротести, иако се работи за монструозно двојно убиство плус два обиди за убиство, а ликот дури и го најавувал масакрот само што ете... не бил сфатен сериозно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and existence

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Добро до кога ќе рушиме рекорди со српски пеачи? Сите можни манифестаци и настани главниот збор го имат они стварно ми е преку глава.