Сакам да кажам/Сакам да прашам

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
сакам да кажу Саладине мај френде : ) не те ганују знам кд тк ке прочиташ, што к*р... : ) haha
Прееска у мај вејврит плекс фор д дринк ис called РАКИЈА : ) Корнер нели најбољи плејсс за ракију и мезе, мезе е мадафака, сфе фака
онтопик TOЛИК : ) haha...Бесфа Фолтин, сфириф у Куманоо, не сам знаја Киро касно ми кажуе : ) будала е он, како и сфи назз
еи да не тролам ко Фидел Кастро у бољи живот, дечки од фолтин су мадафака, смееф се како назз : )))

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Because the world is insane.
Тоа никој никогаш нема да може да го одговори. Да се бориш за мир. Тоа е најголемиот оксиморон кој што постои. Само будала може да оди и да се бори за некој кој си топли газ на дебела фотеља, додека обичниот човек убива и е убиван. За кога ќе ја отвориш картата на светот, границата на земјата да ти биде сантиметар полево или подесно.

18709.jpg
Тебе можеби не ти значи тој сантиметар граница,но на тие што живеат во нејзина близина и те како им значи. Дали би сакала да бидеш на нивно место,и да станеш присилно државјанин на друга земја,да учиш друг јазик,да бидеш угнетувана? :)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Кога гледам што се случува постојано околу мене т.е. во средината во која живеам,малото балканско парче земја ,
многу неправда и насиле во секој поглед,
човек и да сака да напредува луѓето во државата не му дозволуваат... многу пати размислувам и се прашувам дали е дар или казна што сум родена во оваа прекрасна земја помеѓу (не)прекрасен народ...
Гнев,одбивност и гадење чувстувам моментално :|

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Борбата за територија е нешто што е во нашата ДНК како живи организми. Секое живо суштество се бори околу својата територија,и не можеме да се откажеме од тоа. Постоело од почетокот на времето,ќе постои и сега. Тоа е таа сатисфакција од чувството на доминантност,на супериорност. Нема многу пацифистички настроени луѓе на светов,па затоа и ништо нема да се смени.

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Многу убаво кажано,само кој да сфати?!
Само будала може да оди и да се бори за некој кој си топли газ на дебела фотеља, додека обичниот човек убива и е убиван.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Силно е Македончето во сите нас,и го боли сето ова дур не заврши факултет :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
А уствари зошто чекаме да го завршиме факултетот за да одиме што подалеку од овде кога дипломата не важи никаде?
За да не оставиме нешто започнето а недовршено?