Сакам да кажам/Сакам да прашам

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Сдк добро утро туго...I've been waiting for you :D
Забеган ден,шта чеш:rofl
Ама јас ке се смеам пак.
Не за друго ми досади да квичам.
Еве,инает ке водам :svirka

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
СДК денеска станав рано и до сега се излежавав во креветот.Па,ако добро е.Супер си поминав вчера со сестра ми сами бевме дома.Музика,грицки,филмче и вечерта можеше добро да заврши.
СДК2 Кога ќе те кутне само една утакмица
44a3432334da4e5.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Сабота и тоа тмурна......Настинат нерасположен. Зачинето со одење на работа и тоа сам во смена.
Недопиена лимонада, превриено вино и апчиња расфрлани по моето биро...
Денов е само за две работи: раскинување и самоубиство.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Еден Златар си седел седел во својот дуќан и низ излогот ги гледал минувачите. Едно девојче се доближило до излогот.
Прекрасните очи добиле радосен сјај гледајќи во еден од изложените предмети.
Одлучно влегла во дуѓанот и со раката покажала кој една прекрасна сино тиркизна огрлица.
-За сестрами е, може да ми ја запаковате како поклон?
Златарот просто не си верувал и го прашал девојчето „Колку пари имаш?
Девојчето се дигнало на прсти и отворило лимена кутија полна со неколку банкноти, ситни пари, школки и играчки. -Ќе биде ли доволно? прашала гордо -Сакав на постарата сестра да и купам поклон. Откако ја нема мајкани таа само работи и нема време ни за себе, а денес и е роденден и мислам дека поклонот многу ќе ја израдува. А нејзините ја имаат истата боја.
Трговецот и го спакувал поклонот и го дал на девојчето.
-Земи ја, внимавај и оди кај сестра ти. Таа гордо го земала поклонот и тргнала накај дома.
Час подоцна во дуќаноти влегла прекрасна девојка со коса боја на мед и со прекрасни сино тиркизни очи.
Ја ставила кутијата на пултот и прашала -Дали е ова купено од тука?
-Да госпоѓице? -Колку чини ова? -Во мојот дуќан цените се доверливи. Не можам да ти кажам. -Но мојата сестра имаше малку ситни пари, сигурно не можела да го плати ова.
Трговецот ја затворил кутијата и ја дал и рекол -Вашата сестра ја плати највисоката цена, даде СЕ што имаше.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Се надминав себеси. Значи луѓето биле во право, сум се потценувала. Денес си докажав на самата себеси дека можам се, ако сакам.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
СДК дека стварно не сфаќам зошто постојат стериотипи од типот Зарем си мал да гледаш цртани? - Да бе, мало дете ќе ја сфати поентата на филмот и ќе разбере за што се работи. Или пак, ти си белец, она е црнка, срамота е да бидете заедно. |-(

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
parvati тоа што им се случува на барса два пати по ред, има да го снајде и ман утд во вторник : ))) Реал <3
Кај си Марија <тројка : ) у фторник ке га еде и реал, као што га еде барса комај сфак дн : )
Највероватно ке дојду еј : )
Ке попиздиш од мои проокацие hahah

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y