Сакам да кажам/Сакам да прашам

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Мене па чудни ми се осмо-одделенки на штикли и у миничи, иако со патики не знаат да одат камо ли па на штикли. Али мода, јевеш га брате. Еднаш дур се шетав со другар низ плоштад гледам една што одговара на описов и се приближува до двајца така 40-годишни некаде. Коа ќе видам, татко и` бил овој, па уште и почна да ја фали колку убаво била облечена (која облечена бре, две крпчиња за бришење прозори на неа). Болна работа.

17години имам, татко ми еднаш ме искара пред излегување бидејќу бев облекла фустан над колената и високи штикли. Не знам тие такви како од дома така ги пуштат па и колку се убави полуголи. Не не ми е јасно

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сдк - Sarah родителите не ги гледаат своите ќерки така...они ќе речат: јас сум кај другарка ми ќе учам (пример) па ќе преспијам...ќе излезе спортски, секако, ама со ранец полн со "курвинска" облека и штилки наместо книги. Кај другарките се пресоблакаат, најверојатно во вецињата на дискотеките, кафичите...ова ти го кажувам од искуство, имам 26 год. и не сум многу по клубови, но еднаш бев (колку да го скршам мразот заради друштвото) едно девојче пред мене во вецето изгледаше ко 25 години да има, а тоа да ти е 17г. (самата си призна) ја слушнав и како зборуваше околу нешто со својата другарка...верувале или не, шмркнаа нешто (facepalm) и после твоите деца да ти е страв да ги пуштиш да излезат..!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Selma

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не ми беше зборот да не одат, за викенди цел град е таму собран.
Мене ме нервира тоа што некои од нив имаат деца, а манијачат девојчиња кои се како нивните деца. Вчера на излегување од таму еден кога се бутна во другарка ми фалеше уште јазик да и пушти. (puke)
Исто како што има девојки што не им е грижа што кокетираат со татковците на своите другарки - од таквите не ти се гади? :)
Сѐ си има :)

Мене знаеш што ме нервира?
Што порано се знаеше, одиш во „диско“ се џускаш, уживаш, пиеш, си одиш дома и си исполнет од убаво поминатата вечер.
Денес, сѐ поретко ги гледам таквите „млади“.
Одам во ноќен клуб и во дел од секундата милијарда блицови се забележуваат, нема разиграност, сите стојат укочени со пијачките пред нив... и има само чудни погледи на масите од „повозрасните“ кои што си се опуштаат на убавата музиката, па сабајлето ти се јавува некој пријател кој не бил со вас на маса и ти вика„Абе бате, малку контрола ко ќе излезеш, не улавеј многу“ а ти само си играл...
Што е уште пострашно, во 4 наутро излегуваш од локалот и гледаш некоја 15 годишна како се вала по улиците не можејќи да се воздржи плаче, повраќа...

Така да, поарно луѓето да си се сакаат, да си флертуваат и јазик да си пуштаат него да не знаат да уживаат во ништо ако не им е апаратот во рака за да направат слики за на фб.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Исто како што има девојки што не им е грижа што кокетираат со татковците на своите другарки - од таквите не ти се гади? :)
Сѐ си има :)

Мене знаеш што ме нервира?
Што порано се знаеше, одиш во „диско“ се џускаш, уживаш, пиеш, си одиш дома и си исполнет од убаво поминатата вечер.
Денес, сѐ поретко ги гледам таквите „млади“.
Одам во ноќен клуб и во дел од секундата милијарда блицови се забележуваат, нема разиграност, сите стојат укочени со пијачките пред нив... и има само чудни погледи на масите од „повозрасните“ кои што си се опуштаат на убавата музиката, па сабајлето ти се јавува некој пријател кој не бил со вас на маса и ти вика„Абе бате, малку контрола ко ќе излезеш, не улавеј многу“ а ти само си играл...
Што е уште пострашно, во 4 наутро излегуваш од локалот и гледаш некоја 15 годишна како се вала по улиците не можејќи да се воздржи плаче, повраќа...

Така да, поарно луѓето да си се сакаат, да си флертуваат и јазик да си пуштаат него да не знаат да уживаат во ништо ако не им е апаратот во рака за да направат слики за на фб.

Сега нема тоа во диско.
Сега па зимото нема ништо, летото на аквапаркот имаше забави, доаѓаа наши познати пејачи, ептен имаше атмосфера и сите играт ептен беше интересно, како ти што кажа.

сдк - Sarah родителите не ги гледаат своите ќерки така...они ќе речат: јас сум кај другарка ми ќе учам (пример) па ќе преспијам...ќе излезе спортски, секако, ама со ранец полн со "курвинска" облека и штилки наместо книги. Кај другарките се пресоблакаат, најверојатно во вецињата на дискотеките, кафичите...ова ти го кажувам од искуство, имам 26 год. и не сум многу по клубови, но еднаш бев (колку да го скршам мразот заради друштвото) едно девојче пред мене во вецето изгледаше ко 25 години да има, а тоа да ти е 17г. (самата си призна) ја слушнав и како зборуваше околу нешто со својата другарка...верувале или не, шмркнаа нешто (facepalm) и после твоите деца да ти е страв да ги пуштиш да излезат..!!

Мене едно девојче ми кажува како ја лажела мајка и како ќе спиела кај другарка, а она кај дечкото. :|
Па и јас не сум по тие клубовите на прсти можам да избројам колку пати сум била. А дома пред секое излегување видат во што сум облечена, и околу 1 се враќам, не знам како ги пуштат некои до рано наутро? Па тие родители нели се грижат за децата, па и децата дали размислуваат?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Мене едно девојче ми кажува како ја лажела мајка и како ќе спиела кај другарка, а она кај дечкото. :|
Па и јас не сум по тие клубовите на прсти можам да избројам колку пати сум била. А дома пред секое излегување видат во што сум облечена, и околу 1 се враќам, не знам како ги пуштат некои до рано наутро?

тоа е до родителската дисциплина...ако се размазени и недоволно воспитани, тоа е грешката од родителите...имаш многу добри родители, а и ти ми изгледаш на добро воспитано девојче, не иди по други стапки, облекувај комотно она што душа ти сака, а не нечија копија! ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Да дае горнион јутуб да цркне цел месец ме заебава една песна не можам да си ислушам, а 365 пати да не закочи!

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com

ме мрзи, а и полесно ми е на youtube пошто од страна имам други песни да си бирам, а вака само една иста ќе слушам, а да земам сите да ги download ирам како што ги пуштам нема да имам толку меморија на тракторов мој. :)