Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Штом послабо делува,значи сепак лоша комбинација.
Нема да го пие за да не му делува ваљда.

„Не се меша ни под разно“ јас поинаку го толкувам. Го толкувам како „ако го измешаш ќе ти се случи нешто“, а не е дотолку.

Давор, веројатно си заминал ама да си знаеш за друг пат. Ако крајниците ти се отечени со прст или со чепкалка стави директно на нив нишадор. За пола саат или саат ќе се вратат во нормала.

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор and melpomena

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
послаб ефект на делување на антибиотикот во комбинација со алкохол е најдобрата варијанта... полошата е: повраќање, тахикардии,потешкотии при дишење...

комбинација алкохол со лекови за настинка предизвикува поспаност

алкохол и аспирин=крварење во желудник

алкохол и лекови за смирување=намалување на срцевите откуцаи, умор,зашеметеност, дезориентираност

итн итн...

мое е да си кажам,а вие како сакате терајте понатаму :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
послаб ефект на делување на антибиотикот во комбинација со алкохол е најдобрата варијанта... полошата е: повраќање, тахикардии,потешкотии при дишење...

комбинација алкохол со лекови за настинка предизвикува поспаност

алкохол и аспирин=крварење во желудник

алкохол и лекови за смирување=намалување на срцевите откуцаи, умор,зашеметеност, дезориентираност

итн итн...

мое е да си кажам,а вие како сакате терајте понатаму :)

Колку од ова му беше кажано? Антибиотик со широк спектар + аналгетик? Колку ли штета може да му направи ова со алкохол што да ти кажвам. Точно е дека не треба да се мешаат медикаменти со алкохол, но понекогаш едноставно претерувате и правите ортома од влакно. Побогу не му кажа да земе оксикодон и еритромицин па да ги измеша со алкохол. Прашај и лекар ако сакаш ќе видиш дека оние медикаменти кои се со широк спектар на делување (скоро сите што можеш да ги земеш без рецепт или препорака) немаат нешто штетно дејство со алкохол сем ако не претераш со количините и од двете.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
39-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

Некој да не знае каде е сликано ова? Убаво место се гледа вака на сликава.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
само се надоврзав на муабетот, не реков дека баш нему може да му се здеси сето тоа(пу пу скраја било и никому се не десило)... од пракса знам и сум видела како може да изгледа комбинацијата на алкохол со лекови,па затоа и си зедов за право да набројам само мал дел од штетните дејства ,а и не е лошо да се знае ,нели. ни јас не сум за правење ортоми од влакна нит слонови од мравки , а и ти па не се вознемирувај до толку на напишаното...едноставно-противник сум за таа работа и затоа така изреагирав :x

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
417
709
1,103
една госпожа ми го скрши срцето... Па уште ми трубит... Ти фалит женска, не е убо да се пијаниш.... тешко мене

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin