СДК зависи кој левел си
![]()
a 100 и некој левел како се дотерани?

СДК зависи кој левел си
![]()

a 100 и некој левел како се дотерани?![]()

: а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм: а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?

me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...има еден доктро кај нас за крајници или грло ако те боли вика унирверзален лек ( парацитамолче и кока-кола )
шала настрана
напии се некое апче да ти попушти...парацетамол,цефалексин...така нешто за да можеш алкохол да пиеш![]()
Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм: а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?
Медот дејствува антибактериски и таман ќе ти го подмачка грлото..Пиј чаеви или како погоре шшто ти кажа деепблуе или пак земи си пастили Фитолор до кај 100 денари се 
сакам да прашам... добив опомена за пишувањето на латиница,еве се поправам веднаш и се извинувам за неп(р)очитувањето на форумските правила ... сакав да прашам, латиницата дозволена ли е за немакедонските јазици? гледам потписи на латиница, странски имиња како никови по модератори и други форумџии исто напишани по латиница,па реков да прашам да разјаснам дилеми,трилеми итн итн за да не навлегувам непотребно во вакви стресни ситуации
me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...
od mene preporaka za topol caj,proangi na lizenje i udarna doza na pregoren seker so puterce i mlekce... dok si doma vrzi samivce so rakiice i biberce na grlo , iskonzumiraj toplite napitoci i bi trebalo za rodendenot da se okrlavis(da se opravis,de)
Ништо нема да му биде и да ги измеша. Антибиотик + алкохол = послаб антибиотик.