Сакам да кажам/Сакам да прашам

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
СДК зависи кој левел си :zelen:zelen
Gamers-Understand%E2%80%A6.jpg

a 100 и некој левел како се дотерани? :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм :mad: а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм :mad: а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?

има еден доктро кај нас за крајници или грло ако те боли вика унирверзален лек ( парацитамолче и кока-кола ) :zelen
шала настрана
напии се некое апче да ти попушти...парацетамол,цефалексин...така нешто за да можеш алкохол да пиеш :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
има еден доктро кај нас за крајници или грло ако те боли вика унирверзален лек ( парацитамолче и кока-кола ) :zelen
шала настрана
напии се некое апче да ти попушти...парацетамол,цефалексин...така нешто за да можеш алкохол да пиеш :)
me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...
od mene preporaka za topol caj,proangi na lizenje i udarna doza na pregoren seker so puterce i mlekce... dok si doma vrzi samivce so rakiice i biberce na grlo , iskonzumiraj toplite napitoci i bi trebalo za rodendenot da se okrlavis(da se opravis,de)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор and melpomena

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133

ОД мед уште повеќе да те боли? :eek Медот дејствува антибактериски и таман ќе ти го подмачка грлото..Пиј чаеви или како погоре шшто ти кажа деепблуе или пак земи си пастили Фитолор до кај 100 денари се :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
сакам да прашам... добив опомена за пишувањето на латиница,еве се поправам веднаш и се извинувам за неп(р)очитувањето на форумските правила ... сакав да прашам, латиницата дозволена ли е за немакедонските јазици? гледам потписи на латиница, странски имиња како никови по модератори и други форумџии исто напишани по латиница,па реков да прашам да разјаснам дилеми,трилеми итн итн за да не навлегувам непотребно во вакви стресни ситуации

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
сакам да прашам... добив опомена за пишувањето на латиница,еве се поправам веднаш и се извинувам за неп(р)очитувањето на форумските правила ... сакав да прашам, латиницата дозволена ли е за немакедонските јазици? гледам потписи на латиница, странски имиња како никови по модератори и други форумџии исто напишани по латиница,па реков да прашам да разјаснам дилеми,трилеми итн итн за да не навлегувам непотребно во вакви стресни ситуации

Правилото за пишување на кирилица се однесува на коментирањето, не на никовите и потписите. Во ред е искажувањето да вклучува реченица/збор на друг јазик зависно од поентата на коментарот, но кога се збори на македонски јазик, нека се пишува на кирилица. Се надевам разјаснив и опомената која ја доби не носи казнени поени и истекува за 1 ден.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...
od mene preporaka za topol caj,proangi na lizenje i udarna doza na pregoren seker so puterce i mlekce... dok si doma vrzi samivce so rakiice i biberce na grlo , iskonzumiraj toplite napitoci i bi trebalo za rodendenot da se okrlavis(da se opravis,de)

Ништо нема да му биде и да ги измеша. Антибиотик + алкохол = послаб антибиотик.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ништо нема да му биде и да ги измеша. Антибиотик + алкохол = послаб антибиотик.

Штом послабо делува,значи сепак лоша комбинација.
Нема да го пие за да не му делува ваљда.

• Ми се допаѓа
Реакции: DeepBlue