СДК зависи кој левел си
a 100 и некој левел како се дотерани?
СДК зависи кој левел си
a 100 и некој левел како се дотерани?
Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм : а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?
me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...има еден доктро кај нас за крајници или грло ако те боли вика унирверзален лек ( парацитамолче и кока-кола )
шала настрана
напии се некое апче да ти попушти...парацетамол,цефалексин...така нешто за да можеш алкохол да пиеш
Луѓе грлото ме ждере,ме боле у пм : а вечер сум на роденден треба да бидам весел,добро расположен,по ѓаволите две недели а чекав ваа ден,де што помага кажите ми што да праам ако ништо друго барем болката да се намале?Ми викат сеа мед да сум јадел,ама страв ми е да не почне уште повеќе да ме боле..?
сакам да прашам... добив опомена за пишувањето на латиница,еве се поправам веднаш и се извинувам за неп(р)очитувањето на форумските правила ... сакав да прашам, латиницата дозволена ли е за немакедонските јазици? гледам потписи на латиница, странски имиња како никови по модератори и други форумџии исто напишани по латиница,па реков да прашам да разјаснам дилеми,трилеми итн итн за да не навлегувам непотребно во вакви стресни ситуации
me bendisa sovetov...apce u kombinacija so alkohol-VRV... posebno pa cefaleksinot koj u stvari e antibiotik i ne se upraznjava so alkohol ni pod tocka razno...
od mene preporaka za topol caj,proangi na lizenje i udarna doza na pregoren seker so puterce i mlekce... dok si doma vrzi samivce so rakiice i biberce na grlo , iskonzumiraj toplite napitoci i bi trebalo za rodendenot da se okrlavis(da se opravis,de)
Ништо нема да му биде и да ги измеша. Антибиотик + алкохол = послаб антибиотик.