Сакам да кажам/Сакам да прашам

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Одиш на работа и гледаш два некролози. Колега и колешка.......23 и 29 години... ебати животот

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Некој да каже искуство, ако бил на интервју за стипендија? Во петок идам, па добро би било ако некој ми каже што прашања ќе ми постават од прилика.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ме напна уште од преска, ќе си напраам Copy/Paste одстатусот на ФБ.
Се докажува дека во државава треба да си сакат, сирак, домец, екс наркоман, да ти фали око, бубрег, нога, да си со лесна психичка болест за да можеш да се вработиш. Вака здрави, нормални луѓе ќе работат едвај за 100 евра со тешка гњаважа, и притоа ќе ти бараат услови, доквалификации, усовршувања, па некад ќе ти речат дека си многу кфалификуван, или па дека многу бараш висока плата.
Па ти спаѓаш во една од категорииве, зашто се буниш?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
СДК Бобо е лош лик.

Крусификшн?

Ауу........... се регистрирав на форумон кајгана, чисто да видам што е како е, стварно ми се згади, толку прост народ!
Не си налетал на мене :)
Па форумон ти бил набилдан со полно теми, едноставно отворив и пишав Здраво на сите.
Ако така секој нов отвора теми :) Сеир имаше?

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Aууу колку бев срекна:D:igraВчера морав да гледам финалето...Да победеше Топ ке беше НЕЗАСЛУЖЕНО...
Вака кој и да тепаше од близнаците немаше да ми е мака.
Jaс прво мислев дека Топ ќе победи,и викав ако победи Топ наместено е 100%...а се радував кога победи Жарко,што да ти кажам врескав на цел глас,никој повеќе не се израдува колку јас затоа што победи Жарко..(wasntme)
А инаку многу ми се слатки Жарко и Жељко....(inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
СДК..
Размислував за постот на дотичниот кај што им ставил имиња на некои луѓе со лоши судбини..
Требало да бидеш цитирам "сакат, домец, наркоман, без око без бубрег, без нога" за да добиеш работа од државата.
Кутрите луѓе толку многу проживеале, не го замислувале животот таков, ни па помислувале дека тоа ним ќе им се случи..
Од каде знаеш ти дека тој "сакат" не останал таков зошто спасил некое разгалено детиште ко тебе од сигурна смрт? Тој "домец" по своја ли вина останал без родители? Тоа дете поминало толку многу во животот, што ти можеш да видиш само на филм.. Не знам како се осудуваш да збориш за тое луѓе и да ги критикуваш обидите да им се помогне?
Не можам да сфатам како постојат вакви луѓе. Мене лично ме боли тоа што читам дека постои таков човек и луѓе со такво мислење. ..
Место со двете раце да потпише таква акција, или да земе лично некако да им помогне тој плука по нив.
Жалосно....

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi, Lena and melpomena

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Ќе кажам иако не дека нешто ќе смени.Темана уметност не беше допрена со месеци и денес севте стаив некој пост и рафали од слики од некој друг член.темана за дешавки 5 месеци никој не пишал ниеден пост стаив дешавка оп под мене дешавка од истиот член.Да не дека ско решиш да се поплачиш во љубовна исповедалница,после тебе уште на 5 им текнало дека и они имаат да се пожалат:x и така со ред.

Поентата ми е,нека не биде никој мрзлив да прочепка по темите,има убави теми ама никој неќе да мрдне подалеку од првата страна.
Јас за воља на вистината слабо отварам теми ама затоа има членови што навистина се труделе (порано повеќе отвараа коа имаше награди за модератор на месецот).

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Само ке кажам јеееееееееееееееееееееееееес
алкдфхдсјкхгјфдгхгјхгфјгх
Јупииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии...
СРЕКНА СУУУУУУУУУУУУУУУУУМ...
ФЈКОГХФЈИХГЈХГ
:D

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
СДК не знам кај ми е главата .. олку растрчување не е на арно, аххх таа промоцијата што не прави :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD