Не можеш ни да замислиш колку го мислам истото...
Ако бил олош бил олош, толку, нема потреба да се велича, да се претставува како нешто што не бил или као греота...
Кој е бе греота?!
Не биле греота неговите што ги тортурирал цел живот и што им ги уништил животите?
Тие се греота или тој е греота?
А бе ајде...
Многу ми е позната целава животна приказна која ја опиша накратко...been there, done that за жал...
Јас имам една мноооогу блиска личност (со која сум за жал во крвно сродство) и која за среќа не е дел од мојов живот последниве дваесет и нешто години...и за тој човек велев, велам и ќе велам:
`Да ми речат дека умира и дека нема да може да пуштш душа без да ме види, верувај нема сила што би ме натерала да појдам, а камоли да му одам на погреб`... Ни во лудило...
Оној кој го сакам и почитувам, така и го третирам дури е жив, а ќе го испочитувам исто така и кога ќе умре...
И после смртта ќе го сакам и ќе пошитувам се` она што било поврзано со него....
Се` друго е фарса и лицемерие...
А во контекст на предходниот твој пост, имам да кажам дека `Прав маж знае кога треба да чита поезија, а кога да плесне по газ.`
И таа е вистината...
Ние сме дно од држава, нашиот конзервативен менталитет, недостигот на самодоверба и храброст, неукоста, неинформираноста, стравот да се обратиш некаде, да разговараш, да се довериш, резултира со терор во едно семејство...И за жал сето тоа немо се гледа и се врти главата на другата страна...
А уште потрагично е што жртвата знае дека тоа не е во ред, ама самата живее во заблуда дека еден ден се` ќе стане розево...И тоа трае, трае, а животот поминува, траумите остануваат засекогаш и те дефинираат како личност, некогаш во позитивна насока со убаво научена животна лекција, ама не секогаш...