Сакам да кажам/Сакам да прашам

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Во право си, имаме уште многу за глупирање и исповедување
Без разлика дали ќе се глупираме или исповедаме, никој не може да ни замери, луѓе сме, несовршени, можеби и тоа е некое оправдување за нашите погрешни постапки.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
И не можам да се изначудам како Драган „брат“ Таневски е писател. И луѓе му паѓаат на колена, и го читаат, и бараат совети од него. Леле Боженце, мене ми е малку морбидно да читам за некоја искривена слика за љубов (некоја чудна верзија на незрела, тинејџерска љубов) од чиче од 50+ години.
И не сакам маж ми да ми ја дава средината од кроасанот, без притоа да ме гледа попреку. Сакам да се грижи за мене, ама не на тој начин да изгледам така кревка и нежна, небаре цел живот на душек од пердуви сум го поминала во мојот розев замок, каде и зрно грашок под душекот можам да почувствувам.
Ја извештачува смислата на вистинската љубов, па жениве почнуваат да размислуваат дека нивниот маж не е доволно добар. Никогаш!
Љубовта е едноставно Љубов. Бара внимание и од двете страни. Не само чудни гестови од посилниот пол, додека жената е центарот на светот.
Ги залудува луѓето (жените) братов, да очекуваат нешто што реално, лично јас, никогаш не би го сакала. На страна тоа што тие негови „дела“ немаат ни трошка литературна вредност, братот има издадено неколку книги (facepalm)
Brace yourself, I am becoming a poet.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Дај бе пишете нешто, го запоставивте цб :////////

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И не можам да се изначудам како Драган „брат“ Таневски е писател. И луѓе му паѓаат на колена, и го читаат, и бараат совети од него. Леле Боженце, мене ми е малку морбидно да читам за некоја искривена слика за љубов (некоја чудна верзија на незрела, тинејџерска љубов) од чиче од 50+ години.
И не сакам маж ми да ми ја дава средината од кроасанот, без притоа да ме гледа попреку. Сакам да се грижи за мене, ама не на тој начин да изгледам така кревка и нежна, небаре цел живот на душек од пердуви сум го поминала во мојот розев замок, каде и зрно грашок под душекот можам да почувствувам.
Ја извештачува смислата на вистинската љубов, па жениве почнуваат да размислуваат дека нивниот маж не е доволно добар. Никогаш!
Љубовта е едноставно Љубов. Бара внимание и од двете страни. Не само чудни гестови од посилниот пол, додека жената е центарот на светот.
Ги залудува луѓето (жените) братов, да очекуваат нешто што реално, лично јас, никогаш не би го сакала. На страна тоа што тие негови „дела“ немаат ни трошка литературна вредност, братот има издадено неколку книги (facepalm)
Brace yourself, I am becoming a poet.

Некој кукле, ќе ти го накити вратот, рацете, прстите со злато. Ќе ти го наполни џепчето, гардероберот, масичата за шминки… ама душичето празно ќе ти го остави кукле. А ти ќе мораш да се смешкаш и да изгледаш среќна во неговото БМВ додека шишките ти ги дува ветерот…Немаат многу кукле, немаат многу. Ама тоа малкуто што го имаат ги прави најсреќни на свет. Ги гледа со еден посебен поглед кукле. Од оние погледите шо после пишуваат романи. Дека од празна душа кукле, најтешките солзи извираат.

Драган Таневски, виа Фејсбук

:kafe:svirka

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Запролети

Снегот се топи од планинските врвови,
надојдени се потоците, реките и селските вирови...

Кокичињата се појавија по секој рид и дол,
ко белокапци за викенд во Сити Мол.

''Слободата дојде'' ,ама влада нема,
што ќе каже трамповата шема.

По улици двобојни шетаме секој ден ние,
стрпливо чекаме да се појават тие.

Политичка поезија - by mnogo bitno :svirka(happy)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
@violetmoon се извинувам за гужвата со темата:) и еве ако се согласува @incognito темата нека биде "Зборовите болно молчат за тебе"

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
SDK
Ako nekogo treba da potsetuvas za svoeto postoenje na planeta zemja znaci deka si nepotrebshtina.Toj sto saka da te najde ke te pronajde. Ako si nepotrebshtina znaci si iluzija.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мислам дека попрво влада ќе се формира во државава отколку мајка ми да запамти дека именик и бирани броеви не е исто.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and JaMi