Сакам да кажам/Сакам да прашам

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
А за тоа другото дете, што има врска на кого е, тоа не му дава за право да прави што сака.
Точно дека другото дете нема никакво право да прави што сака, но во прака не е се баш така розево. Децата на тие богаташи, мафијаши секогаш први ја започнуваат работата, а ти ако им вратиш подоцна повеќе ќе те боли и тоа не од нив, туку од нивните. За жал тоа е суровата реалност која укажува колкава еднаквост, демократија и остало има во едно општество.

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Чувството кога сакаш на едно 9 годишно дете, кое не е твое,
да му ги истегнеш ушите и држејќи го така за уши да го однесеш кај мајка му и татко му,затоа што ти го удрил детето...

Се прашувам дали треба да го оставам малиот мој сам да се справува со такви нешта или пак треба да го бранам???

Татко ми на мои 8-9год. ми викаше најпрво дека од него ќе јадам ќотек,доколку започнам јас тепачка со децата,а доколку започне некое друго дете со мене,да се бранам се дури можам,најбитно е да се одбраниш да не го јадеш ќотекот,а отпосле ќе се разберат тие како повозрасни,(демек).:)
Не дека не ми ги тегнеше ушите татко ми и кога бев во право и обратно,ама битно беше што секогаш гледав да се одбранам од секојддневните детски тепачки,па фала богу,сега сум добар..:)

Што ми беше муабетот!?
Јас би ти препорачал да му даваш сличен совет на син ти,како прво да знае да се одбрани сам,па после нека се договараат возрасните.
Едноставно,наместо да го тепат син ти,нека го јаде ќотек оној на мафијашите.
Кога ќе се види детето на мафијашите дека не е вредно за син ти,сам ќе се откаже,и ќе му постане сојузник и најдобар другар.
Од искуство ти го кажувам тоа.
Најважно е да знае да се одбрани во ваква ситуација.Инаку нема крај на детските тепачки,јас знам дека секојдневно се тепавме на тие години.
Проблемот е во тоа што син ти,и да е паметно и добро воспитано,и да сака да избегнува тепачки,нема да го остават тие мали "мафијашки деца" секогаш ќе го задеваат.
Ти како родител не ќе можеш да ги убедиш таквте деца,да престанат со нивниот вандализам.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ајдее Мајка Тереза светица. Следно што е? Ќе добие некој на лото, ќе им помогне на полно луѓе и оп светец ќе биде откако ќе умре. Сега може и празник ќе има и неработен ден ќе е. Свети Мајка Тереза. :rofl

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Тажно.
14225559_1552594011429660_2937222154241163655_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and Tantara

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Не е обратно намерно така напишав за да не се форсираат машките дека морално е да се готви или нез што па затоа прашав за женско дали е секси да цепи дрва :^);)