Сакам да кажам/Сакам да прашам

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Како не знаеш што ќе се прави, па докторите не ви кажаа ништо? Не смеел да повраќа ви кажале, па тоа го знаете, жити докторите. Колкава паричка е? 5, 10, 50, 2 или 1 денар?

Монетата е од 1 денар.
Во првиот пост убаво пишав ако во ток од 14 дена не ја извади парата преку измет ќе го носат моиве пак во Скопје. .
Е што ќе му прават тука никој, нишо не кажа..
Затоа и мр фаќа грда неизвесност.. :/

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Монетата е од 1 денар.
Во првиот пост убаво пишав ако во ток од 14 дена не ја извади парата преку измет ќе го носат моиве пак во Скопје. .
Е што ќе му прават тука никој, нишо не кажа..
Затоа и мр фаќа грда неизвесност.. :/
А зошто во рок од 14 дена? Зошто не во рок од 5 дена? Ништо нема да му направат дека глупи доктори има, не знаат настинка да излечат. Нека јаде банани, или нешто за прочистување нека се напие.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
А зошто во рок од 14 дена? Зошто не во рок од 5 дена? Ништо нема да му направат дека глупи доктори има, не знаат настинка да излечат. Нека јаде банани, или нешто за прочистување нека се напие.

Ја појма немам зошто за 14 а не за 5 дена.. И во право си. Ете сега заминаа со мајка ми на детско во градот па ќе видиме што ќе кажат...
Оф леле тие не знаат нас како ни е.
А банана не смее да јаде да не го фати запек.
Мора да јаде само пржени компири и варен ѓеврек, леб и некоја таква "брза храна" никако чорби и супи.. А бе . Ќе си речеш зошто?
Скробот што го има во компирите, лебот, ѓеврекот наводно ќе направел тесто во стомакот кое ќе ја заобиколи паричката и ќе ја извади... Мора да има тврда столица.
Оф брее дали е она дете коска и кожа само компири пржени да јаде..
Тоа е сеа ќе видиме што ќе кажат ако треба Ск да идеме ќе идеме нема назад

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Parickata bila pred izlegvenje ^_^
Za den dva trebelo da izleze taka rekol dr..
Trebalo da jade mnogu mnogu przeni kompiri a i kazale na majka mi deka moze i grasak da mu dava. Znaci ke jade i corba.
Se cudat i doktorite na brziot metabolizam na deteto :sreken(muscle)

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Океј, малце претерав прееска сабајлето, излегов надвор од контрола.
Али поентата е таа.
Не сум ничива сопственост, а најмалку твоја, за да ми се мешаш во живот и да ми кажуваш што да правам.
И прекини да ме следиш по форумов и да читаш што и како пишувам, и потоа да ме гушиш.
Мој живот - моја работа.
Ќе правам буквално што сакам.

Убаво кажав пред 2 дена во темава:
Некогаш молкот и тишината се многу подобар одговор, и многу повеќе кажуваат ...
Тhe rest is silence ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сакам да кажам дека не ми се чека 60 денови за да го променам името во Almighty. :S

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Знае ли некој каде можам да најдам податоци за минералните депозити во Македонија и типовите на минерали во нив? (Конкретно информација ми треба дали некаде е пронајдено сулфур, фосфат во камен, амонијак)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Знае ли некој каде можам да најдам податоци за минералните депозити во Македонија и типовите на минерали во нив? (Конкретно информација ми треба дали некаде е пронајдено сулфур, фосфат во камен, амонијак)
Ги контактираше ПМФ, долниот институт кај хемија?