Сакам да кажам/Сакам да прашам

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па нели знаеш дека постојат медицински нарушувања , такви има насекаде ,а за таквите треба владата да набави по неколку пара патики и да си го фатат патот пеш или во најмала рака авто стоп ...
Не е нова кола за секоја стока нели таа треба да се пере да се чува , не е за секого нов стан ако е пачавра , не е за секој паста и четка за заби ако не мие заби , така и за таквите луѓе со вродени ограничувања и не основно образование и култура во текот на животот !! (facepalm):svirka

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Па нели знаеш дека постојат медицински нарушувања , такви има насекаде ,а за таквите треба владата да набави по неколку пара патики и да си го фатат патот пеш или во најмала рака авто стоп ...
Не е нова кола за секоја стока нели таа треба да се пере да се чува , не е за секого нов стан ако е пачавра , не е за секој паста и четка за заби ако не мие заби , така и за таквите луѓе со вродени ограничувања и не основно образование и култура во текот на животот !! (facepalm):svirka
Туку што опиша 80% од нашава популација. :zelen

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДК Почнав да гледам и Big Brother USA и да ви кажам право, многу поинтересно е со HOH отколку како што е кај нас балкансково. Ама добро, претпоставувам кај нас немаат толку големи приходи секој втор ден да организират такви игри и натпревари. Најлошо е шо секогаш мојот фаворит (искрена и поштена личност шо мисли дека ако верува на секому ќе стигне до финале :^)и им се спротивствува на "насилнициве") излегува рано. Американциве сакаат да ги гледаат лошите чичковци и тетки во финале. И на крај ќе се изнервирам кога ќе излезе мојот фаворит и само отварам википедија и гледам кој победил. Претпоставувам тоа не ме прави баш голем фан на ББ како шо сакам да мислам дека сум (think)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Уште еден пријатен ден со нови искуства. Која чест и привилегија ја имам еј! :D hihihi
Има уште културни момци, џентлмен'с :wub

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДП Некој шо бил во странство за време на летото да споделе импресии, шо како? Сакам да одам летото за Грција ако можам да работам нешто, па некој да каже нешто, да даде совет или нешто... А да, и некој ако е заинтересиран, па може заедно да одиме :giggle

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Само мене ли ми е ужасно патетично кога ќе видам кога некои си честитаат роденден на фејсбук со слики и со цитати ала Конфучиј? Мислам, ако некој толку го сакаш и толку ти значи, не е ли подобро да му се јавиш, да му чуеш глас, отколку да пишуваш на фб колку јаки другари сте и колку се сакате? Јас ако на некој што го сакам му е роденден, го мобилизирам дента ако има можност и се губам во денот толку многу што некогаш дури заборавам и да сликам, а камоли да рецитирам поезии за да привлечам внимание.
А и не мора да биде само роденден, општо за било која слика патетично ми е тоа. Имам една колешка, пишувала како е авантуристички дух, како she can not be stopped or put in a box, а се сликала во Градски парк :zelen.
Говедо сум знам, многу сум говедо некогаш, ама барем не сум патетично и желно за внимание говедо.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Отсекогаш сум сакал долго време да се зверам во запалено оганче, чувството кое тоа го буди е недефинирано но некако убаво, хипнотичко, би рекол дури и магично.
Не зборувам за било каков оган, пожар, горење на запалена гума или бензин, тоа е срање.
Но оганче запалено од собрани суви дрвца кои крцкаат при горењето, тоа целосно го задоволува пироманот во мене.:sreken

Не знам дали е тоа останато во генетскиот запис па затоа и филингот. Можеби пак сето тоа нема никаква врска со записите во спиралниот код и само лупетам, али шта је ту је...како и да е, огнот развеселувал илјадници генерации наши претци па и помогнал човекот да опстане како вид.
Можам да замислам раја седнати во пештера во 24.768 година п.н.е како со озарени лица гледаат во оганчето кое им овозможува топлина и светлост.
И други, во некое друго време како припремаат храна за себе, уживајќи во мирисите кои се шират. Како се сушат нивните скромни алишта наводенати од бура.
Како огнот на средината на живеалиштето ги мотивира оние надарените за прикажување да почнат да раскажуваат за вампири, ѓаоли и сеништа.
Па дури и во скорешно доба пред пар генерации како раја се радува на оганче на кое се печат костени или компири.

А како што се знае, една од ретките апсолутни вистини во овој дел од мултиверзумот е дека не постои подобро зготвен компир од оној запретан во жар и пепел.
Тоа ме носи до мојата следна опсесија а тоа е компирот како растение, јадно и никакво топчесто кафеаво битие кое е уште едно во низата потценети врсти кои некогаш носеле спас а денес носат радост за непцата. Али то је друга прича...

Solange

Член со 30 казнени поени
6 април 2016
112
132
43
Компирот е симбол на човековата истрајност.
За времето на големите гладови низ историјата(особено пред и послем војните) да не бил компирот ке се умирало од глад буквално.
Јас компирот највеке го сакам во форма на "фритез-деликатез" со малку сол и без кечапи-мајонези и сосови разни.(inlove)