Религија и донирање на органи

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,849
1,153
Значи најголема енигма во животов ми е: каде побогу наоѓате вакви дебилни информации за читање?
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,849
1,153
Не е воопшто никаква енигма..едноставно..на интернет:)
А кога ќе прочиташ нешто, гледаш дали го има и на друг сајт? Дали е потпишан некој компетентен автор?
Може ли, еве не мора јавно, ама ај во приватна порака да ми го пратиш линкот каде што си го прочитал ова?
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
611
103
А кога ќе прочиташ нешто, гледаш дали го има и на друг сајт? Дали е потпишан некој компетентен автор?
Може ли, еве не мора јавно, ама ај во приватна порака да ми го пратиш линкот каде што си го прочитал ова?
Бидејќи се изјасни веќе дека тоа се за тебе дебилни информации, не гледам потреба да те смарам додатно во приватна порака ..единствено ако ти се интересни и сакаш да ги читаш!?
А она за компетентен автор, искрено никад не ми текнало да прочитам, не ми значи ништо:^)
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,849
1,153
Бидејќи се изјасни веќе дека тоа се за тебе дебилни информации, не гледам потреба да те смарам додатно во приватна порака ..единствено ако ти се интересни и сакаш да ги читаш!?
А она за компетентен автор, искрено никад не ми текнало да прочитам, не ми значи ништо:^)
... Како не ти значи ништо?
Еве јас, од што вечерва ми е досадно, ќе напишам пост за тоа како во христијанската религија се смета дека ако за Василица не се запали огин, цела година ќе биде неплодна и несреќна, и дека непалењето огон е навреда кон Богот, и дека се смета за најсилен грев кој со ниту еден пост нема да се проштева.
Оваа глупост што ја изјаснив погоре, ќе ја склопам во 20 реченици, ќе го замолам админот на црнобело да ја објави. Тој ќе ја објави бидејќи насловот ќе биде привлечен и ќе привлече читаност, некои како тебе ќе прочитаат и ќе живеат во темнината на заблудата...
А инаку, иако според мене се дебилни информации, сакав да го прочитам, да видам точно во кој контекст е кажано, но ете, скржав си и за изворите...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Океј, еве во последно време во Македонија се донирани органи од млади, прерано заминати личности, па зарем не е тоа, не знам... врвна несебичност и врвно добро од страна на семејството и самите починати?
Колку што знам, црквата не произлезе со никаков став околу тоа. А, зошто би?

Е сега, знам дека е строго забрането кај Евреите (или барем дел од нив, не сум целосно информирана) т.е дека бранат кремирање и ако на некого му фали екстремитет, додаваат вештачки за човекот да е цел кога наводно сите ќе воскреснат/воскреснеме на земјава. Тоа им е сфќањето и разбирам.
Во Христијанството, душата е таа што патува, нема логика да страда поради состојбата на привременото тело.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider