Психички замор при учење

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Rodeo Tvrdo веднаш направи си реорганинизација на работите низ ова сите поминуваат ете ти си на самиот почеток и а секој почеток е тежок ова низ што ти сега поминуваш и мене ми се случи и за тоа јунска сесија ја мразев највеќе :D
На организмот му е потребна здрава храна и сон не се залажувај со тоа дека ако останеш да учиш цела ноќ и така веднаш да одиш на испит ке имаш поголеми резултати, не за џабе рекле дека ноќта е предвидена за спиење. И тоа што го учиш, учи го првин за себе па потоа за оценка зш тоа наученото тебе ке ти користи нели книгите се само информации а искуството е знаење ;) еве за на испит секогаш сосебе носиси и џебна литература незнаеш кога ке ти затреба биди целосно подготвен :zelen
Откажувањето е најлена работа што можеш да ја направиш тоа е за луѓе со мала самодоверба и не заебај сега и ти јас на др тема тврдам дека секоој може факултет да заврши ти овде ми ги побиваш мислењата па ако и овие совети не ти помогнат ке го бараме газда Шмекси он ги спасува генерациите од факултет :zelen

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Се согласувам со Најти.
Кај мене не оди учењето слаба сум многу и се решив наредните испити со бубица да ги поминам, ќе ми чита сестра ми јас ќе пишам... Не ми оди учењето, секако сум пробала и пак џабе. ( :

• Ми се допаѓа
Реакции: Sweetgirl1605

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Оваа недела ми е веќе преку глава. По цели ноќи не спијам, и од 4 предмети положив само еден. Нешто не е во ред, само учам, учам, и на крај никакви резултати, а некои што воопшто немаат научено ги положија сите колоквиуми... Толку непреспани ноќи, и на крај само еден предмет положен. Да неучев, немаше да се фрустрирам, ама ова моево е веќе ненормално! Ви се случило на вам вакво нешто, и како сте го решиле, или мислите дека е време да се отпишам од факултет?

сосем истото ми се случи и мене минатата година, мене ми се случи од трема :eek после другиот колоквиум 3 положив па еден паднав само, е после втор семестар сите од прва :igra така да нема што да се разочаруваш, ако сите така се отпишувавме, штом паднеме, никој немаше да има денес со факс ;) сега за вториот веќе знаеш што и како ќе е, па ќе поминеш :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Немој да се откажуваш лесно. Се ќе биде. Секоја книга си има свое време за читање. Јас додека студирав се потресував еден тон. И за што ?? Ништо не е поважно од твојот психички мир. Немој да дозволиш некој минорен неуспех да те депримира или фрустрира. Многу е лесно да се каже немој да се нервираш а знаеш дека не моеш да си помогнеш и пак се нервираш. Едноставно подели си го материјалот, учи како да немаш испит , учи како ете моментално тоа да ти е од забава. Прави си паузи. Зготви си нешто. Направи си убав сок. Пушти си ја омилената серија / филм. МНогу е битно да се опуштиш и да го редуцираш пристисокот. И запомни. Обврските што ги имаме не се животот !!!! И на крај ми се случи само еден испит да имам до дипломирање и две години имав само еден испит па потоа завршив . Да напнато беше и нервозно ама ете помина и тоа. Не му ја мисли многу и не се откажувај оти се бидува и секој проблем има решение оти ако нема нема ни да биде проблем.

• Ми се допаѓа

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Прилепчанец, дај не зае*авај. Учи таму. Јас паузирав од тоа факултетот и се пореметив на работа. гледај си факултетот.

• Ми се допаѓа

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
Се согласувам со Најти.
Кај мене не оди учењето слаба сум многу и се решив наредните испити со бубица да ги поминам, ќе ми чита сестра ми јас ќе пишам... Не ми оди учењето, секако сум пробала и пак џабе. ( :
иста сорта ќе да сме јас и ти :D

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
иста сорта ќе да сме јас и ти :D
Имаш пробано со бубици?
Еднаш јас ама боли дури да ги пикниш, а ми кажаа дека биле комплицирани за вадење ако останат подолго време и ми фуфка хаххаха