1. Во ниту еден момент не почнав хејтерски(ниту пак некој почна од форумџииве) да ти враќа на постот. Само енергично застанавме во одбрана на другите кои се и тоа како навредувани затоа што си го живееле животот различно од она што ти го сакаш и практикуваш.
2. Иронијата сарказамот е нешто што може многу лошо да делува ако се користи во многу нападен стил. Нешто што ти си го направила. Си претерала, а се’ што е претерано не чини.
3. Јас не се навредувам. Ти кажав, може да ме навреди само оној кој може а не оној кој сака.
4. Многу ми е мака што сакаш да се извадиш некако но неможеш,затоа што ти енергично се обиде да не’ навредиш. Еве ќе ти кажам со што:
Мислев дека нема толку да се тупи и ќе се свати поентата, дури ме мрзи и да се објаснувам на секое. Ќути си ако, и ја ќе си ќутам џабе зборам изгледа.
- ова се твои зборови, не мои.
5. А ако некој од тука сакаше да те навреди или понижи или незнам што прво што ќе направеше е тоа што ќе ти укажеше на милионите граматички грешки што „колумнист“ не смее да си дозволи да ги направи.
Ги увидов грешките и молчев, онака, затоа што си сеуште средношколец, и сеуште можеби не ги знаеш, а ти не‘ напаѓаш, осудуваш, напаѓаш други...
Мислев дека нема толку да се тупи - алооо човееееееееееееееееееееееееееееек, мислев нема толку да се тупи - како може да те навреди реченицава, само делов претпоставувам дека те навредил, ама очигледно не го сваќаш. Мислев дека нема толку да се тупи - под тупи да се зборува едно исто исто исто, да ти го тупи некој. Ако го имаш сватено делот дека мислев дека нема толку да е тупа толпата на народ што се контра, реченицата ќе немаше смисла. Под тупење мислам на гњавење премногу зборење...цццц ви викам ќе се запнете за нешто сите, еве за иста реченица се буни цел свет и милион коментари надоле како што гледам. Значи знам дека има печатни грешки, не реков дека сум колумнистка јака некоја, ниту дека тоа воопшто сум, тоа никаде не го декларирав. Јас никаде не почнав со хејтање туку само ви образложив што сакав да кажам со поентава во случај да не сте сватиле. Нема што да се вадам, да сакав ќе избришев коментар, нешто такво. Нормално е да се има негативна критика и тоа да се прифати, е сега тоа што има голем дел на иронија во текстот има, и така јас се изразувам , немора секому да се допадне тоа. Затоа напоменав во коментарите дека незнам што би можело да те навреди од тоа што го напишав. Ниту ве нападнав ниту ве осудив, она е мојот став. Не ти е некако премногу средношколска расправијава? Зошто немам јас многу многу време за губење по оваа работа, не реков дека „колумнава “ ми е совршена или дека мора да ја сакате. Напротив. Само испочитувајте го вложениот труд и тие петнаесетина минутки да се напише, јас дури и заобјаснував, да не случајно некој е во забуна и пробав на секој можен начин да ви го доловам она што сакав да го кажам но на секоја моја добродетел не се враќа со нешто добро, затоа да не го тупиме повеќе. Незнам која ти е поентава расправијава понатаму да тече.