Со топол чај. Јас кога сум настинат чај пијам.А како да се сопре носот да тече? Немам веќе сили да дувам :/
Со топол чај. Јас кога сум настинат чај пијам.А како да се сопре носот да тече? Немам веќе сили да дувам :/
А како да се сопре носот да тече? Немам веќе сили да дувам :/
да заборавив за таа вода баш и имам дома сега ќе пробам само да не почне повеќе да ми тече носот, рани ми станаа па дури и оково почна да ми солзи :/Па пробај со тоа јас што пробав, односно со морска вода. Во аптека мали пластични шишенца се 8 денари. Едно до две на ден ти се доволни, чисто за да си ги прочистиш синусите и носот.
да заборавив за таа вода баш и имам дома сега ќе пробам само да не почне повеќе да ми тече носот, рани ми станаа па дури и оково почна да ми солзи :/
@Altaïr еве и сега пијам чај ама топлото повеќе тера да тече носот, а со носот и окото ми солзи и ништо не гледам ама па бар малку грлото ми се смири од чаевите
Не треба да го спречуваш носот да тече. Штом тече тоа значи дека во него или органите поврзани со него, има нешто што треба да се исфрли. Течењето на носот како и кашлањето и кивањето се начини кои респираторните органи ги провоцираат за да се чистат и не треба да се спречуваат.А како да се сопре носот да тече? Немам веќе сили да дувам :/
И мене ме фатила некоја вироза, но одма си купив од аптека спреј за нос "оперил"(флексоназато и ринокото не ми делуваат), аспирин со витамин ц ама шумечи таблети за растварање и исто такви шумливи ама "кафетин колд" за настинка што се.Јас пак имам проблеми со носот и едното око Ама овој пат ни капки, ни солена т.е морска вода ни чаеви, ни кафетин колд не ми помага ми ја истроши цела сила носов, легнам се затнува, седнам пак се затнува само кога стојам права или се движам е ок ама не можам цел ден да се движам или стојам права. Па покрај сето тоа и кивам и уште толку солзи окото. Како тепана сум во очиве едново добро е, ама другото потечено црвено па уште и ме боли од што го тријам цел ден.
Случајно да не знаете некој до сега не кажан лек за носов?
Епа јас од кога се памтам користам само оперил капки за нос само тие ми помагаа, ама денес абе просто не делуваат ставам саат време ќе е добро после пак се затнува, не ми се верува толку да ги уништиле. Исто така денес испив 3 пакетчиња кафетин колд и пак нема некоја промена дури сега уште полошо ми е, и витамин ц пиев и само парацетамол не ми помага плус испив околу 2 литри чај за цел ден и освен што одам на секои 5 минути до веце немам некои други промени од чајот. :/ А плус и си го раскрварив носот внатре па дали и тоа смета сега не знам ама едвај чекам да поминат овие денови. Кај ме фати настинкава :/И мене ме фатила некоја вироза, но одма си купив од аптека спреј за нос "оперил"(флексоназато и ринокото не ми делуваат), аспирин со витамин ц ама шумечи таблети за растварање и исто такви шумливи ама "кафетин колд" за настинка што се.
Морска вода не ми помага ама баш ништо и затоа за да не се мачиш, купи си од аптека овие ствари и готово.