- 17 февруари 2012
- 5,085
- 7,019
- 1,683
Ако е така тогаш ништо, освен да им се тутне в рака некое евро на забрадените во мантии и веројатно се ќе биде во ред.
Јас како некрстен (колку црноружичасто делува зборчево ) не би прифатил такво нешто...
Уште побизарна ситуација е да речеме пар муслиманка/еврејка и атеист, да го тера да се сунетиса
Ако едната страна (верничката) не може да прејде преку тоа тогаш не ја бидува работата. Барање на компромиси кои самите не се спремни да ги направат е срање. Обично страната на верникот/верничката би очекувале компромис (да се оди в црква, крштевања) а доколку нив им се побара компромис, тогаш не прифаќаат ништо што доволно зборува...да речеме отстранување на икони, крстови, кандила од ѕидовите на заедничкото живеалиште...
Идиотска ситуација, верна раја пцуе по попови дека се корумпирани арамии а за свадба и почеток на заеднички живот одат на ритуал кај истите тие корумпирани, одвратни мрсни попови кои после свадбата пак ќе ги псујат, тешка дебилана...
Секогаш верниците се вадат на она оправдание: ти не си верник, не ти значи тебе ништо, а јас сум и ми значи да правам во црква, пред бог да си ветиме, бла, бла, бла,... Оди барај компромис за тоа...
На врв на се, крштевање по ново (мислам) дека е 3000 денари, и уште толку за свадба во црква... ете ти 100 евра трошок плус.