Прилеп

Дали сте го посетиле Прилеп и каков впечаток ви оставил?

 • Сум го посетил/а, но не ми оставил голем впечаток

  Votes: 17 32.7%
 • Не сум го посетил/а, но планирам да го посетам

  Votes: 5 9.6%
 • Сум го посетил и ми оставил голем впечаток

  Votes: 10 19.2%
 • Не сум го посетил/а и не планирам да го посетам

  Votes: 1 1.9%
 • Воодушевен/а сум од градот, прекрасен град

  Votes: 19 36.5%

 • Total voters
  52

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Имам одено 2-3 пати во Прилеп. Знам еднаш нешто од екскурзија и што сме оделе до Охрид и сме правле пауза во Прилеп. Интересно градче, ми кажаа имало убава скара но не сум сеуште пробала. :D
 
 • Like
Реакции: Black Hawk and ZmajChe

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
430
886
1,103
Прилеп... што да се каже повеќе, се е кажано... или можи не се ама повеќете. најголеми пофалби за авторот и концептото на темата. Градот како град е еден и единствен а за народот и да не прајме маубет. Се знае дека во Прилеп мајмун не игра, не за друго оти како што бика Џумерко во прилеп имаш од мангуп помангуп од курназ покурназ. Многу јадење трици не треба. Ако ти чини арно ако не ти чини пак арно, ако знајш да си го погодиш сам си знајси оти пуфки продавајње јок. Тие шо продаваа пуфки полека еден по еден ги снемува оти како што рековме че се најди некој побудала и ајт во липа горе на песиобарци.

Центар на Прилеп е камено под сато. А тој само народски прчикуро е симбол сто пеестина години. Така искривен сите ќе не надживеј и ако уште пред пеесе години викале че падни ама нема појџање. Си стој така испрчен ко такво на сред чаршија.Прилеп и прилепчани се отворени за сите, сме го и ќе го јадиме поради тоа од злобниците ама то е то.

Повелете посететене.

За сите што сакаат да видат каков бил Прилеп и прилепчани низ годините прикажани на фотографии слободно нека ги разгледаат илјадниците фотографии на http://www.facebook.com/profile.php?id=100001784547553. Едноставно ќе се воодушевите.

Во друга прилика за современ Прилеп, што тој нуди за сите што сакаат тука да дојдат и поминат некое време.

Иначе фали опција во во анкетата “Од Прилеп сум ебаго !!!“
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
Имам одено 2-3 пати во Прилеп. Знам еднаш нешто од екскурзија и што сме оделе до Охрид и сме правле пауза во Прилеп. Интересно градче, ми кажаа имало убава скара но не сум сеуште пробала. :D
прилеп има убедливо најуба скара во целата држава и го гарантирам то со глава ..ако сакате да пробати уба прилепска скара одете во македонска куќа таму скарата е прсти да излижеш... секогаш кога сум прилеп ода мтаму ..а на лето напиво фесто обавезно прајме една средба таму ...
 

Македонец

Староседелец
14 февруари 2012
313
439
1,063
Мајка ми е од Прилеп имам одено. Низ чаршија кај пазарите како помал зимаа моиве нешо од тезга и тој што продаваше го прашав кај се мајмуните цел пазар ми се изнасмеа. Татко ми стално ми збореше у прелеп имало мн многу мајмуни и дете како дете сака да ги види хахаххх. Има убаи чупенца :)
 
 • Like
Реакции: Black Hawk, 048 and ZmajChe

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
А зошто нема опција, сум го посетил ама ништо не сум видел? (во смисла дека сум бил, ама не сум шетал по паркови, споменици и не сум видел ноќниот живот :biggrin ). Еднаш имам одено за Прилеп, многу врнеше и влеговме во една сендвичара на по еден сендвич и за пола саат си отидовме. :)
 

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
А с'варно....Зашто една анкета ставив. Оваа е измената......? :)
Гласав на првичната со: Да, а на оваа иди како да сум гласал со: Сум го посетил/а, но не ми оставил голем впечаток
 
 • Like
Реакции: Black Hawk

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Многу го сакам градо чоек...Убоо си поминував таму ко че бев појдена , ептен....Ко че излезевме навечер ко че се напрајвме крастајци...убајни:biggrin.... Многу убо беше на времето пред неколку години за шетање таму, и денски и навечер..По целаден оптегнати пред Вирус, Кавали...ваму таму...убајни....Сега малку сменета е шемата како што знам, не е тоа тоа што беше некогаш...али како и да е го сакам Пп..и кај и да е денојве в план ми е да го посетам....Че биди интересантно да ги видам специјалкиме таму шо ми се од друштвото..
Инаку Пеце Жабето, Бељо, Змијата и Пржи не ми се другари...:rofl
 

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
дојдоф видоф победиф : P hhhh мноо пут порано сам бија, ск одамна не сам, газеше на терените на мермерно езеро и там тија маркови кули : ) еј приметија сам у прилеп сфи мушки се викаф јане маријан мартин или марко : )
 

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
430
886
1,103
дојдоф видоф победиф : P hhhh мноо пут порано сам бија, ск одамна не сам, газеше на терените на мермерно езеро и там тија маркови кули : ) еј приметија сам у прилеп сфи мушки се викаф јане маријан мартин или марко : )
Грешка си за имината, ристе (ице) , кире, блаже е точниот одговор :D
 
 • Like
Реакции: Black Hawk and 048