Не знам зошто ама мене премиер лигата сезонава ми е најинтересна и најизедначена. Арсенал, Челзи, Сити, Ливерпул...сите се на малку разлика. Ама генерално ме разочара фактот што сезонава судиите ги решаваат утакмиците. На крај ќе падне некоја тепачка ко порано коа играа Анри, Пирес, Љунгберг и остала багра против Ван Нистелрој, Сколс, Гигс, Бекам итн.
Општо, не само за лигава, падот на квалитетот на фудбалот е последица на огромните трансфери. Се претера веќе. Не се знае ни кој каде јаде, ни кој каде спие. И не може никој да ме убеди дека играч може да вреди 100 милиони евра. Заедно, 10те најплатени играчи во светот може комотно да изградат воена база само од своите редовни плати и да живеат од бонусите кои ги добиваат. Претерано е веќе. Играчите станаа конкуренти за оскари, последните 10 години златна топка земаат само напаѓачи (ко други играчи да немаат никаква улога), играта стана ептен безвредна (ко што пред некој ден изјави еден од раководството на Баерн „Овие играчи подаваат на гол линијата“) и се изгуби жестокоста, судиите почнаа да си ги отплаќаат грешките после неколку сезони оштетувајќи ги клубовите... ЛШ почнаа да се местат резултати, тимови и играчи да се казнуваат за безврска (последново со Ањелка е ептен свежо)... Уште малку не би се чудел УЕФА да извадат прирачник за славење голови.