Премиер Лига, ФА и Лига Куп 2014/15

Кој тим ќе ја освои Премиер Лигата?

• Манчестер Јунајтед

Гласови: 1 12.5%
  • Манчестер Сити

Гласови: 0 0.0%
  • Арсенал

• Ливерпул

Гласови: 2 25.0%
  • Челзи

Гласови: 3 37.5%
  • Некој друг тим (ќе пишам кој)

• Вкупно гласале
    8
  • Poll closed .

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@Homunculus утре што мислиш, 2 голови ќе им дадете ли на плавиве? Се мислам дека нерешено ќе заврши.

Не ми стигнува известување дека ме цитираш, али не знам, не сум баш сигурен. Тврд орев се Челзи, а и ние имаме повредени, во одбрана веројатно би играл Мек Нер и Смолинг... што значи според мене ќе играме нешто подефанзивно. Не би требало да се трошат Челзи толку многу, а знаејќи го Мурињо и последните резултати што ги вади, не би паднале многу голови.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ова е последна шанса да се направи крајот на сезоната интересен во случај да победи МЈ што и не е незамисливо ако се има предвид дека КПР го надигра Челзи...
Друга утакмица која ќе биде јака е Лестер-Свонси, добра шанса за Лестер да воскресне.

Инаку вечер ќе има Норич-Мидлзбро, утакмица од веројатно најинтересната лига во светот, Чемпионшип каде во два бода разлика се четири екипи за директен пласман а две од нив се баш горенаведените :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не ми стигнува известување дека ме цитираш, али не знам, не сум баш сигурен. Тврд орев се Челзи, а и ние имаме повредени, во одбрана веројатно би играл Мек Нер и Смолинг... што значи според мене ќе играме нешто подефанзивно. Не би требало да се трошат Челзи толку многу, а знаејќи го Мурињо и последните резултати што ги вади, не би паднале многу голови.
Ќе победите, 1:2. Јас ќе си ја одиграм тим2 2+ и сите среќни. :)

Претпоставувам и јас дека ќе се брани Челзи ама мислам дека може да ги добиете.

Ова е последна шанса да се направи крајот на сезоната интересен во случај да победи МЈ што и не е незамисливо ако се има предвид дека КПР го надигра Челзи...
Друга утакмица која ќе биде јака е Лестер-Свонси, добра шанса за Лестер да воскресне.

Инаку вечер ќе има Норич-Мидлзбро, утакмица од веројатно најинтересната лига во светот, Чемпионшип каде во два бода разлика се четири екипи за директен пласман а две од нив се баш горенаведените :)
Челзи го доби Кпр на чиста среќа, тоа требаше да е најмалку нерешено никако победа на Челзи. Ама тоа е.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Фалкао во прв состав, тоа мора да е мастер план за доминација :rofl
Иначе Ван Гал може за мали пари да доведе засилување кое ќе има ист импакт како колумбиецот -
http://www.independent.ie/sport/soccer/league-of-ireland/sacked-for-being-too-fat-26461322.html

mkeane

Лестер Сити во победничко лудило :sreken

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Каква мртва екипа се Челзи, мртваци прави на чело со тој сељакот кој само се брани откако ќе даде гол. Па дури и титула ќе освојат. Последна да им биде, ништо да не освојат повеќе.
Лудакот и на 0:0 им викаше да не брзаат и да ја смират играта како да водат 10:0. А кога дадоа гол па, застанаа на гол сите да бранат. Какви лудаци мртви.

Руни па земал му шутира како на тренинг на Куртоа. Тој со распон на раце од 49 метри овој се заебава, абе мавни му ја да не ја види.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Потегот на Ерера кога дајвна во последна минута (facepalm) what a moron...

Арсенал се намачил нешто со Рединг а Астон Вила ја одигра можеби најдобрата утакмица оваа сезона, Балотели барем 99 пати во офсајд :rofl еднаш не беше ама по инерција и тоа го досудија :rofl
Време е да го отпуштат Роџерс, три сезони - нула трофеи а нема ни да избори ЛШ оваа сезона...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Потегот на Ерера кога дајвна во последна минута (facepalm) what a moron...

Арсенал се намачил нешто со Рединг а Астон Вила ја одигра можеби најдобрата утакмица оваа сезона, Балотели барем 99 пати во офсајд :rofl еднаш не беше ама по инерција и тоа го досудија :rofl
Време е да го отпуштат Роџерс, три сезони - нула трофеи а нема ни да избори ЛШ оваа сезона...
И јас мислам дека е редно време да си оди, ако го шутнат 80% сум сигурен дека Клоп ќе дојде. :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не бевме лоши, но знаејќи дека стилот му е оној на Мурињо тогаш сигурно се "кикоти" како Мамли дека ни го "спопика" на таков начин. Секоја му чест, и за тоа треба дарба. :)

Што се однесува до Јунајтед, треба да се купи еден десен бек и централен по можност, но како битна работа десен бек. Пошто со Челзи само од лева страна напаѓавме и тоа додека беше во игра Шо (да му е**м се', зошто го изваде?! :mad ).

ди Мариа epic fail, пред да го земат имав чувство дека ќе потрфрли, па потоа да ме премисли и да мислам дека е најдобро засилување меѓу засилувањата што ги зедоја (yeah, и најскапо платен, логично) и за да пак ме премисли. Измешани чувства и ставови, јебига ваљда немам свое јас.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Вотфорд се промовира во ПЛ :kafe
Лестер ја доби битката на осудените и сега е на добар пат да остане (inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and existence