А како изгледа муабет во кој не се зборува за себе?Па тоа е и прашањето,зашто МОРА да се пишува за себе,кој ќеиф е тоа,просто кажано.Искрено никој не го интересира за никого а камоли па за комшиките.
А како изгледа муабет во кој не се зборува за себе?Па тоа е и прашањето,зашто МОРА да се пишува за себе,кој ќеиф е тоа,просто кажано.Искрено никој не го интересира за никого а камоли па за комшиките.
Потреба за внимание.
пс.сега не зборам за себе
Би се сложил со сето тоа дека има врска со егото,фалење итн,но неможам да го оправдам фактот дека било како потреба за внимание.Еве едно образложение,например.
Јас си купувам масарати и го ставам во мојата огромна јахта,и одам по светот на лично мое крстарење,кога ќе се вратам,седнувам на форумот ЦБ и решавам да го споделам со форумашите. И на крај излага дека ми требало внимание,дај молимте.внимание е потребно на осамени личности.
Да, така е кога станува збор за предмети. Но што кога ти треба помош? Поставуваш прашање или објаснуваш ситуација така што сакаш да привлечеш внимание кај членови кои би ти дале совет.
Пишуваш за себе или за другите?Мислам дека пишувањето за себе е некоја психолошка потреба поттикната од некој недостаток на нешто на кое не го знаеме одговорот.Овде на форумов знаеме какво внимание и каков "углед"ке добиеме ако си пишеме за себе,пр. ако кажам дека сум девица,ќе ме направите заостаната или гуска,или ќе мислите оваа сигурно е габор итд. ако пишам дека сум неверна тогаш сум к***а,олош идр.Значи не ќе да е до барање ваше внимание.
Демек овде на форумов само се суди и осудува?Мислам дека пишувањето за себе е некоја психолошка потреба поттикната од некој недостаток на нешто на кое не го знаеме одговорот.Овде на форумов знаеме какво внимание и каков "углед"ке добиеме ако си пишеме за себе,пр. ако кажам дека сум девица,ќе ме направите заостаната или гуска,или ќе мислите оваа сигурно е габор итд. ако пишам дека сум неверна тогаш сум к***а,олош идр.Значи не ќе да е до барање ваше внимание.
Па за ова не ни има некој друг збор, имаш право тоа ќе си ако пишеш дека си неверна.ако пишам дека сум неверна тогаш сум к***а.
Зашто сега излегувате од темата,ако знаеш која е таа потреба што те тера да ни кажеш што правиш,купуваш,што мислиш,што имаш кажи го тоа,а луѓето стално ќе си судат по тоа што имаат во глава,како те перцепираат,без да размислат дали е тоа вистина или лага,еве и тоа од старт ме осуди демек јас мислам и бла бла...Демек овде на форумов само се суди и осудува?
Не пишувам ништо за себе,прашањето беше кој е тој порив што не тера да се пофалиме или излажеме,да измислиме да бидеме повеќе можеби ценети на форумов,да се претставиме во туѓи очи поинакви,некакви, знаејќи дека што и да кажеме никој нема ни да го запамети ни да го пофали,ништо.Ако кажеш дека имаш нов телефон најнова марка,реакцијата на останатите ќе биде дека овој фрла прцки,ако пишеш дека немаш нов телефон туку некоја стара марка, тогаш кое е мислењето,види го овој гревче?Што и да кажеме ние свесно знаеме што рефлектираме,позитивни или негативни коментари, но пак си продолжуваме.....ај нека биде одговорот дека е само ради забава.Пишуваш за себе или за другите?
Не барам дефинирање на особа која изневерува,или останатото што ќе го изнесе за себе туку прашањето е зошто сакаме да пишеме за себе....темите се отворени за тоа,човек да си се изјасни. Што се однесува за зборот к***а и неверство има и други објаснувања и зборови, но ти си премлад и неискусен да говориш за тоа.Па за ова не ни има некој друг збор, имаш право тоа ќе си ако пишеш дека си неверна.