Помош за проектни задачи/состави/писмени | Црнобело Форум

Помош за проектни задачи/состави/писмени

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
Здраво, јас сум нова на форумов :) сакав да ве прашам да ми предложите некоја тема за проектна задача по психологија, јас не можам да се одлучам :) Ви благодарам однапред
Милиони теми можеш да најдеш на нет за идеја, но еве една идеја од мене, на пр...Влијанието на психологијата врз развојот на личноста.

Може нешто со интернетскиве зависности и карактерни особини на профили, нешто во врска со форумиве, лажните профили,..... ..
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
137
1,053
Емоционална интелигенција и контакти со луѓето,Комуникација со деца,Проучување(опис)на карактери на личност.
 

Princess^^

Нов член
28 февруари 2018
1
0
1
21
Здраво, дали може некој да ми помогне утре правам писмена по македонски, неможам да најдам ништо а не сум баш најдобра за составување писмени.
Тема: Човековиот непокор како најголема етичка вредност, слика на поетското творештво на Анте Поповски.
Благодарам однапред
 

Јован

Нов член
4 март 2018
1
0
1
20
Ми треба писмен состав за Гневниот и храбар Ахил,национален херој!? (од илијада),ќе ве молам за помош :)
 

MatriX1

Нов член
23 март 2018
2
0
1
26
Здраво.
Ако сте студенти на УКИМ и имате десетина минути слободно време би ве замолил да ги потполните прашалниците, за дипломска работа се.
Фала многу.

https://goo.gl/forms/my03zLj4hJMKDjZP2
 

Capaaa

Нов член
31 март 2018
3
1
1
21
- Зошто да не помогнам,утешам,израдувам
Добрината е особина што ја облагодарува душата го разгалува срцето.Да замислиме дека добрината е бисерно зрно и дека секое човечко срце е закитено со такво зрно,тогаш,целиот свет би личел на бисерен ѓердан.Сите скапоцености можат да се измерат со физичка величина,но вредноста на добрината,убавиот збор,радоста,можат да ја мерат само душата и срцето.
Ако сакам да дарувам утеха на нечија душа,ќе го сторам тоа со збор.Тој со својата уметност ќе се претвори во чудотворен лек за болниот,ќе ја стопи тагата не несреќниот ќе го истера стравот од плашливиот.Ќе облагодарам нечија душа така што со уметноста за зборовите ќе ја насликам сликата на животот во очите обвиткани со превезот на темнината.
Зошто да не утешам,помогнам,израдувам!
Нема причина да не го сторам ова,зашто јас сум човек,а од сите живи суштества,само човекот ги има овие особини.Хуманоста носи и друг збор„човечност“.Помошта личи на бумеранг зашто еден ден ќе ти се врати.Радоста се меша со среќа и насмевака.
Да пиеме во животот од чашата наполнета со овој коктел и да го градиме животот на темелите од овие вредности.
Вчера дарував крв,а со тоа можеби спасив нечиј живот.Дарувањето крв е како црвена врвца за која ќе се заврзе животот што е во опасност.Само хуманите луѓе можат да ја почувствуваат среќата зашто се трудат во реката на животот да ги капат луѓето само со среќа.
Денес и помогнав на една старица безбедно да ја помина улицата,а радоста сама си бликна и на моето и на нејзиното лице.Му помогнав на брат ми околу домашната задача,на мајка ми околу средувањето во домот.Нахранив едно гладно врапче,го стоплив и згрижив малото кученце оставено беспомошно во џунглата на асфалтот.
Подарив само еден цвет на баба ми,едно шарено луле на дедо ми,но ја измамив радоста за себе и за другите.
Ова што го направив вчера и денес е патоказ моето утре,а таму ќе се трудам уште повеќе со зборови и дела да утешам,помогнам,израдувам.....Моето срце ќе биде широко колку небото,топло колку Сонцето,мило колку детското раче.И тоа секогаш ќе дарува добрина и убав збор и ќе се радува на животот како пчелка на шарен цвет.

незнам можеби не ти се допадна,но јас добив петка за овај сотав поззз
 

Capaaa

Нов член
31 март 2018
3
1
1
21
- Зошто да не помогнам,утешам,израдувам
Добрината е особина што ја облагодарува душата го разгалува срцето.Да замислиме дека добрината е бисерно зрно и дека секое човечко срце е закитено со такво зрно,тогаш,целиот свет би личел на бисерен ѓердан.Сите скапоцености можат да се измерат со физичка величина,но вредноста на добрината,убавиот збор,радоста,можат да ја мерат само душата и срцето.
Ако сакам да дарувам утеха на нечија душа,ќе го сторам тоа со збор.Тој со својата уметност ќе се претвори во чудотворен лек за болниот,ќе ја стопи тагата не несреќниот ќе го истера стравот од плашливиот.Ќе облагодарам нечија душа така што со уметноста за зборовите ќе ја насликам сликата на животот во очите обвиткани со превезот на темнината.
Зошто да не утешам,помогнам,израдувам!
Нема причина да не го сторам ова,зашто јас сум човек,а од сите живи суштества,само човекот ги има овие особини.Хуманоста носи и друг збор„човечност“.Помошта личи на бумеранг зашто еден ден ќе ти се врати.Радоста се меша со среќа и насмевака.
Да пиеме во животот од чашата наполнета со овој коктел и да го градиме животот на темелите од овие вредности.
Вчера дарував крв,а со тоа можеби спасив нечиј живот.Дарувањето крв е како црвена врвца за која ќе се заврзе животот што е во опасност.Само хуманите луѓе можат да ја почувствуваат среќата зашто се трудат во реката на животот да ги капат луѓето само со среќа.
Денес и помогнав на една старица безбедно да ја помина улицата,а радоста сама си бликна и на моето и на нејзиното лице.Му помогнав на брат ми околу домашната задача,на мајка ми околу средувањето во домот.Нахранив едно гладно врапче,го стоплив и згрижив малото кученце оставено беспомошно во џунглата на асфалтот.
Подарив само еден цвет на баба ми,едно шарено луле на дедо ми,но ја измамив радоста за себе и за другите.
Ова што го направив вчера и денес е патоказ моето утре,а таму ќе се трудам уште повеќе со зборови и дела да утешам,помогнам,израдувам.....Моето срце ќе биде широко колку небото,топло колку Сонцето,мило колку детското раче.И тоа секогаш ќе дарува добрина и убав збор и ќе се радува на животот како пчелка на шарен цвет.

незнам можеби не ти се допадна,но јас добив петка за овај соcтaв ❤
 

Capaaa

Нов член
31 март 2018
3
1
1
21
- Зошто да не помогнам,утешам,израдувам
Добрината е особина што ја облагодарува душата го разгалува срцето.Да замислиме дека добрината е бисерно зрно и дека секое човечко срце е закитено со такво зрно,тогаш,целиот свет би личел на бисерен ѓердан.Сите скапоцености можат да се измерат со физичка величина,но вредноста на добрината,убавиот збор,радоста,можат да ја мерат само душата и срцето.
Ако сакам да дарувам утеха на нечија душа,ќе го сторам тоа со збор.Тој со својата уметност ќе се претвори во чудотворен лек за болниот,ќе ја стопи тагата не несреќниот ќе го истера стравот од плашливиот.Ќе облагодарам нечија душа така што со уметноста за зборовите ќе ја насликам сликата на животот во очите обвиткани со превезот на темнината.
Зошто да не утешам,помогнам,израдувам!
Нема причина да не го сторам ова,зашто јас сум човек,а од сите живи суштества,само човекот ги има овие особини.Хуманоста носи и друг збор„човечност“.Помошта личи на бумеранг зашто еден ден ќе ти се врати.Радоста се меша со среќа и насмевака.
Да пиеме во животот од чашата наполнета со овој коктел и да го градиме животот на темелите од овие вредности.
Вчера дарував крв,а со тоа можеби спасив нечиј живот.Дарувањето крв е како црвена врвца за која ќе се заврзе животот што е во опасност.Само хуманите луѓе можат да ја почувствуваат среќата зашто се трудат во реката на животот да ги капат луѓето само со среќа.
Денес и помогнав на една старица безбедно да ја помина улицата,а радоста сама си бликна и на моето и на нејзиното лице.Му помогнав на брат ми околу домашната задача,на мајка ми околу средувањето во домот.Нахранив едно гладно врапче,го стоплив и згрижив малото кученце оставено беспомошно во џунглата на асфалтот.
Подарив само еден цвет на баба ми,едно шарено луле на дедо ми,но ја измамив радоста за себе и за другите.
Ова што го направив вчера и денес е патоказ моето утре,а таму ќе се трудам уште повеќе со зборови и дела да утешам,помогнам,израдувам.....Моето срце ќе биде широко колку небото,топло колку Сонцето,мило колку детското раче.И тоа секогаш ќе дарува добрина и убав збор и ќе се радува на животот како пчелка на шарен цвет.

незнам можеби не ти се допадна,но јас добив петка за овај сотав поззз
 

MatriX1

Нов член
23 март 2018
2
0
1
26
Здраво.
Ми фалат машки испитници/студенти на УКИМ, ако имате 10 минути слободно време би ве замолил да ги потполните прашалниците, за дипломска работа се.
Фала многу.

https://goo.gl/forms/my03zLj4hJMKDjZP2