Помош за проектни задачи/состави/писмени

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Кој рече дека општеството и образовниот систем не одат скоро секогаш заедно?
Ти држи вода постот но има и тоа дека од многу право на избор, луѓето едноставно се губат.
Абе прашај од постарите, ќе видиш дека ова се влечкало уште од многу одамна. Тетка ми на пример учела средно за време на Тито, па еднаш падна збор околу ова и таа истото ми го збореше дека се случувало и тогаш. Само што тогаш тие што се замарале биле одлични, другите сеедно им било дали ќе дадат теми или нема да дадат, и онака ќе избегале од писмена.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Абе прашај од постарите, ќе видиш дека ова се влечкало уште од многу одамна. Тетка ми на пример учела средно за време на Тито, па еднаш падна збор околу ова и таа истото ми го збореше дека се случувало и тогаш. Само што тогаш тие што се замарале биле одлични, другите сеедно им било дали ќе дадат теми или нема да дадат, и онака ќе избегале од писмена.
Никој не го оспорува тоа дека и порано постоело. Сега со технологијата само се разоткрива повеќе мистеријата на „неписменост и некреативност“. Но мора да признам дека и со наеднаш отклучување на вратите на интернетот, луѓето станаа и полетаргични и почнаа помалку да се замараат на доизградување на писменоста. А интернет алатката е одлична во тој поглед ако се користи правилно.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Никој не го оспорува тоа дека и порано постоело. Сега со технологијата само се разоткрива повеќе мистеријата на „неписменост и некреативност“. Но мора да признам дека и со наеднаш отклучување на вратите на интернетот, луѓето станаа и полетаргични и почнаа помалку да се замараат на доизградување на писменоста. А интернет алатката е одлична во тој поглед ако се користи правилно.
Се сложувам со тоа за интернетот дека не се користи воопшто правилно. Да не потсетувам дека по цели семинарски се прават со copy-paste од википедија или слични страници, плус што има ти да му ја мислиш кога гугл мисли за тебе. Имаше пред некое време една статија баш околу ова и накратко, се збореше околу тоа дека порано многу повеќе луѓето се трудеа да запомнат нешто, додека денес се потпираат на интернетот и меморијата ко да закржлавува.

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

stefan1997

Нов член
8 мај 2014
1
0
1
27
Ohrid
Извинте што сметам дали некој може да ми помогне за писмени работа на темите(за утре ми требаат)
1.Моќта на парите во битовата драма
2.Социјалните елементи во поезијата на Рацин и Неделковски
Благодарам однапред :):):)

David001

Нов член
11 мај 2014
2
0
1
23
Се извинувам што пречам, ќе може некој да ми напишете состав за писмена работа на тема "Oпис на лик", ми треба за во вторник. Ви благодарам однапред :D

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Инаку како периодично оди барањево на помош за проектни, домашни итн... Од тромесечие на тромесечие.
Абе еден да побараше онака рандом пред ваков период, пример литература за некоја тема за која прави проект, или да праша кај може да најде некоја книга што обработуваат или да побара помош да се разјасни некоја енигма во врска со Цар Едип, Злосторство и казна, Странецот.
Е инат ме фати бе, на никој не помагам.
Е, не помагам.