Помош за проектни задачи/состави/писмени

ludickoo

Нов член
23 ноември 2013
1
0
1
28
Би ве замолила ако има пишувано есеии на овие две теми :
1.Смрта на иван илич-приказна за еден погрешен преживеан живот. 2.Ликовите од романот чичко горио соочени со движечка сила на опшеството,парите

да ми пишетее..
Фала однапред

Мрачна

Нов член
16 ноември 2013
12
3
3
27
Скопје
вака ..проф. по мак ни даде теми за писмена а тие се следниве :
1. галебот џонатан ливингстон
2. мак. нар. песни
3.општи теми(од областа на литература,уметност и образование )
4.класификација на лириката
прва година сум и темиве се претешки баш и на родителска дискутирале за темиве дека се мрднати ..а и проф. лошо се однесува добро тоа не е битно...
е сеа сакам да побарам помош- за галебот ајде јас сам ..ама за другиве ств ми треба помош бар нешто за ова лириката , ова општи теми бар за уметност ..ве молам ми треба за у понеделник ама мора мн порано да ја фатам работава ззашто кец у дневник не ми бега.. :S ве молам некој да ми напише да ми прати ако има нешто готово ...а и јас пробам сам да составам нештo

не се тешки, треба ти речник :) пиши ми другар порака

pink princes

Нов член
1 декември 2013
4
0
1
Здраво! ке може предлог за проектна задача за матура по социологија .. Фала однапред :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Здраво! ке може предлог за проектна задача за матура по социологија .. Фала однапред :)

Размисли си убаво за темата на проектната задача. Прво гледај тоа да биде нешто интересно (да не го научиш ради реда) , а потоа да биде и нешто за што можиш да собериш доволно материјали :)
Не е тешко. И јас сум матурантка оваа година. Се што треба е да седниш и да си размислиш самата отприлика во врска со што сакаш да биде, затоа што ти самата најдобро знаеш што би ти било интересно и лесно за спремање.

pink princes

Нов член
1 декември 2013
4
0
1
Размисли си убаво за темата на проектната задача. Прво гледај тоа да биде нешто интересно (да не го научиш ради реда) , а потоа да биде и нешто за што можиш да собериш доволно материјали :)
Не е тешко. И јас сум матурантка оваа година. Се што треба е да седниш и да си размислиш самата отприлика во врска со што сакаш да биде, затоа што ти самата најдобро знаеш што би ти било интересно и лесно за спремање.

Фала за советот :)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Да ми дадете предлог .. за некоја тема , не да ми изберете ;)

Социологија барем имаш избор. :)
Избери нешто за кое од личен интерес би истражувала и пишувала со љубов. Национализмот, расизмот и верските разлики се секогаш популарна тема за која можеш и примери од опкружување да наведеш. Можеш да почнеш со тоа како нетолерантноста се развивала низ годините, како е сега, какви здруженија против различни вери/раси/националности постојат, исто и какви постојат кои ги заштитуваат, тук-таму по некој класичен, секојдневен пример.
Доста дискутабилни се и семејното насилство, прфатеноста на хомосексуалците во општеството или пак половата (не)еднаквост, може и феминизам.
Имаш овде и цел подфорум посветен на социологијата. Можеби тука ќе најдеш нешто интересно.
Крајно, доколку ти се допаѓа некоја тема, ама ти е премногу општа, секогаш можеш да се консултираш со менторот да ти даде идеја да се фокусираш на една-две посебни точки од темата што ти е од интерес. :)

ivanna.k

Нов член
13 ноември 2013
5
0
1
27
ако може некој да ми помогне ми треба есеј за сон на летната ноќ-Вилијам Шекспир