Всушност умрел од нејадење месо. Доколку бебе (сеа не тукушто родено) не внесува месо може да биде во најмала рака сериозно оштетено неговото развивање, неретко и погубно.Тие што гласавте за да,би сакала да ми одговорите,ке бидеме сите вегетеријанци?
Ајде пробајте неколку дена да бидете,па пак пробајте да гласате,ке ме интересира дали пак исто ке гласате.
Знам знам,дека никој не умрел од што не јадел месо.
Простете но ептен ми се апсурдни гласовите ЗА.
А башка и денот е за опростување
Дали тоа ако е така значи и дека оние кои се потпишаат ЗА,истовремено се потпишаа за престанок на постоење на својот вид?Всушност умрел од нејадење месо. Доколку бебе (сеа не тукушто родено) не внесува месо може да биде во најмала рака сериозно оштетено неговото развивање, неретко и погубно.
Јас секогаш сум зборел дека едно од правилата на природата е Survival of the fittest. Ако се најде поголема интелигенција од човекот нека прави експерименти врз него, нека го користи за исхрана, нека го одгледува во фарми и сл. Дотогаш, за мене секоја пониска интелигенција е храна и ги оправдувам сите експерименти во име на науката.Дали тоа ако е така значи и дека оние кои се потпишаат ЗА,истовремено се потпишаа за престанок на постоење на својот вид?
Ќе морам да ти контрирам во ова... Со пример.А бе луѓе мои не си правете филмови во главчињата...Па овде кај нас народот страда па ние ќе ги штитиме животните демек се друго средивме е сега уште тоа остана...
Да не бидам погрешно сватена, обожавам животни, ама да не забегуваме....
Arkantos мој, жал ми е за кучињата...ама мора да се сложиш дека тоа баш и не ни е на листа на приоритети во државичкава...Ќе морам да ти контрирам во ова... Со пример.
Јас чувам кучиња. Бројката не е важна, затоа што е голема. Ама често се случува(во квалитетно заграден двор да не може да избега никаде) да ги пуштам да трчаат, затоа што некогаш немам време да ги шетам. Комшиите често се случува да им фрлат лебче, или пак месо(затровано) и преку 4-5 кучиња со педигре ми се отруени.
Немам начин како да им направам да платат за таквото нешто. И не сакам парична казна навистина, сакам посторога казна. Еднаш се маткав по судови за првото куче што ми го отруја, ама досудија во нивна корист бидејќи немав доказ освен тоа што само тие имаат пристап да ми фрлат нешто во дворот.
Да имаше полиција за заштита на животните во тој период ќе им
Пеперутче... Кога можат да бидат на листа на приоритети некои многу понепродуктивни работи... Може и ова, бар заштитуваме живо суштество. Не смеам да мешам политика инаку ќе го кажев со име и презиме ова „непродуктивното“.Arkantos мој, жал ми е за кучињата...ама мора да се сложиш дека тоа баш и не ни е на листа на приоритети во државичкава...