Петиција за формирање полиција за заштита на животни

Поддржувате ли формирање на полиција за заштита на животни?

• Да

Гласови: 18 69.2%
  • Не

Гласови: 6 23.1%
  • Не Знам?

Гласови: 2 7.7%

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Колку повеќе ги запознавам луѓето, се повеќе ги засакувам животните.
Ќе ја потпишам петицијава, но во БЈРМ (Будала Јадна Република Македонија) не се заштитени луѓето од полицијата, па не животните.

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Ја потпишав... е сега да го кажам моето мислење... значи како и што има агресивни луѓе, така има и агресивни кучиња, а за таквите кучиња треба да постојат шинтерници во сите градови, па да се затвараат, да се вакцинираат, па дури и успиваат има решение и за тоа... е сега што се однесува до луѓето, ние повеќе се закачаме со кучињата отколку луѓето, јас секогаш сум била на страна на животните и секогаш ќе бидам, досега немам видено некое куче да нападне човек, но човек да закача куче, да го малтертира е тоа го имам видено, што навистина е жално, што е тоа животинче криво па да биде тепано, ударано и сето тоа... какви луѓе се тое што го прават тоа е тоа не можам само да го сфатам :mad:

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and DarkPassenger

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Тие што гласавте за да,би сакала да ми одговорите,ке бидеме сите вегетеријанци?
Ајде пробајте неколку дена да бидете,па пак пробајте да гласате,ке ме интересира дали пак исто ке гласате.
Знам знам,дека никој не умрел од што не јадел месо.
Простете но ептен ми се апсурдни гласовите ЗА.
А башка и денот е за опростување :D

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тие што гласавте за да,би сакала да ми одговорите,ке бидеме сите вегетеријанци?
Ајде пробајте неколку дена да бидете,па пак пробајте да гласате,ке ме интересира дали пак исто ке гласате.
Знам знам,дека никој не умрел од што не јадел месо.
Простете но ептен ми се апсурдни гласовите ЗА.
А башка и денот е за опростување :D
Всушност умрел од нејадење месо. Доколку бебе (сеа не тукушто родено) не внесува месо може да биде во најмала рака сериозно оштетено неговото развивање, неретко и погубно.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Всушност умрел од нејадење месо. Доколку бебе (сеа не тукушто родено) не внесува месо може да биде во најмала рака сериозно оштетено неговото развивање, неретко и погубно.
Дали тоа ако е така значи и дека оние кои се потпишаат ЗА,истовремено се потпишаа за престанок на постоење на својот вид? :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Дали тоа ако е така значи и дека оние кои се потпишаат ЗА,истовремено се потпишаа за престанок на постоење на својот вид? :D
Јас секогаш сум зборел дека едно од правилата на природата е Survival of the fittest. Ако се најде поголема интелигенција од човекот нека прави експерименти врз него, нека го користи за исхрана, нека го одгледува во фарми и сл. Дотогаш, за мене секоја пониска интелигенција е храна и ги оправдувам сите експерименти во име на науката.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
А бе луѓе мои не си правете филмови во главчињата...Па овде кај нас народот страда па ние ќе ги штитиме животните демек се друго средивме е сега уште тоа остана...
Да не бидам погрешно сватена, обожавам животни, ама да не забегуваме....

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
А бе луѓе мои не си правете филмови во главчињата...Па овде кај нас народот страда па ние ќе ги штитиме животните демек се друго средивме е сега уште тоа остана...
Да не бидам погрешно сватена, обожавам животни, ама да не забегуваме....
Ќе морам да ти контрирам во ова... Со пример.
Јас чувам кучиња. Бројката не е важна, затоа што е голема. Ама често се случува(во квалитетно заграден двор да не може да избега никаде) да ги пуштам да трчаат, затоа што некогаш немам време да ги шетам. Комшиите често се случува да им фрлат лебче, или пак месо(затровано) и преку 4-5 кучиња со педигре ми се отруени.
Немам начин како да им направам да платат за таквото нешто. И не сакам парична казна навистина, сакам посторога казна. Еднаш се маткав по судови за првото куче што ми го отруја, ама досудија во нивна корист бидејќи немав доказ освен тоа што само тие имаат пристап да ми фрлат нешто во дворот.
Да имаше полиција за заштита на животните во тој период ќе им :cenzura

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Ќе морам да ти контрирам во ова... Со пример.
Јас чувам кучиња. Бројката не е важна, затоа што е голема. Ама често се случува(во квалитетно заграден двор да не може да избега никаде) да ги пуштам да трчаат, затоа што некогаш немам време да ги шетам. Комшиите често се случува да им фрлат лебче, или пак месо(затровано) и преку 4-5 кучиња со педигре ми се отруени.
Немам начин како да им направам да платат за таквото нешто. И не сакам парична казна навистина, сакам посторога казна. Еднаш се маткав по судови за првото куче што ми го отруја, ама досудија во нивна корист бидејќи немав доказ освен тоа што само тие имаат пристап да ми фрлат нешто во дворот.
Да имаше полиција за заштита на животните во тој период ќе им :cenzura
Arkantos мој, жал ми е за кучињата...ама мора да се сложиш дека тоа баш и не ни е на листа на приоритети во државичкава...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Arkantos мој, жал ми е за кучињата...ама мора да се сложиш дека тоа баш и не ни е на листа на приоритети во државичкава...
Пеперутче... Кога можат да бидат на листа на приоритети некои многу понепродуктивни работи... Може и ова, бар заштитуваме живо суштество. Не смеам да мешам политика инаку ќе го кажев со име и презиме ова „непродуктивното“.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy