Партнер со инвалидитет

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Дали би биле некој што има недостаноци на него;Хендилипиран,слеп,хроничен.говор,полн со маани најразлични манни.
а се разбира ако има некаква љубов.
Нека дополни некој ако мисли да се дополни,
Хендилипиран? Хроничен.говор?

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead, Oleri and Bum-Bum

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
"Ти" си светски познат фудбалер, со заврешени 3 факултери, топ тело и се по ред... "таа" е светски позната глумица со страхота тело, IQ 1000 , говори 10 јазици и се по ред... се вљубувате , жените , раѓате две деца и трас ... таа фаќа некој грип и летаат гласните жици, ти се лупаш со моторот и кршиш двете нозе....

Џабе биле и марсовци кога утре не знаете што носи... секој човек си е приказна за себе и ако си одговарате взаемно тогаш со среќа нека ви е, нема тука овај е ваков онај е онаков, не можам да бидам со овај оти има клемпави уши, има покуса лева нога за два сантима па куцка, слабо гледа на десно око...

Совршени нема, совршени само на сон...

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Би била. И мислам дека таквите луѓе се многу покомплетни од било кои други,без оглед на недостатокот. Нормално би била свесна дека животот нема да ни биде лесен, и дека често би биле гледани со предрасуди од страна на другите луѓе во околината но тоа не би ме спречило доколку се работи за вистинска љубов. Можно е да нема недостаток , а да го добие понатаму во животот, тоа би значело да побегнам? Не. Во добро и во зло, во здравје и во болест.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
love_isnt_finding-5129.png

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
лесно е да се кажи.
и едно е да замислиш,а друго е да те снајди
и не се залажувајте никогаш нема да погледните таков само
можите да речите уф загревота,фала богу што не сум
таква а да се заљубите не знам многу ретко...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider, turop and Lady*

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Девојки колку сте спремни за да би влегле во врска со инвалидизирано лице?Дали би влегле во врска со инвалидизирано лице?Што кога во вас е вљубено инвалидизирано лице и ви приоѓа како би реагирале?Ви се случила ли таква љубов,врска и со какви мислења сте излегле од таква врска?Според мое мислење многу многу ретко некоја особа би сакал/а да влезе во врска со некое инвалидизирано лице скоро никогаш(со исклучоци).Како е чувството да живееш во агонија,да не бидеш сакан,да бидат сите со тебе порад сожалување ,а не поради самиот ти?Можеби ќе чуеме и мислење од некој/а особа со инвалидитет којашто е на форумот и како ја/го доживуваат потенцијалните партнери/ки.Сакам искрени мислења.

Ќе може и јас да дадам мислење иако сум машко?
Иначе мене не ми пречи, немам лошо мислење за нив, би бил во врска. Мене не ми пречи и пријател.ка и девојка да имам таква.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Не би била во врска со таков жалосен случај :( сепак е обврска треба да се грижиш за него и што живот ќе имам јас?!? Никогаш нема да бидам среќна само ќе се измачувам. А и несакам да бидам со никого од сожалување!

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Не е убаво да ги сожалуваме тие луѓе,туку да ни бидат пример за нивната истрајност и сила што ја поседуваат.
Веќе напоменав дека животот е непредвидлив и не знаеме што ни носи утрешниот ден. Ете го пример Шуми од здрав прав,инвалид стана...
Друга работа, еве одбивате да сте во врска со инвалид ,наоѓате некој нормален.... тој „нормален“ ве изневерува,ве лаже и се дрогира,а овој другиов е романтичен, искрен,внимателен,ви пружа љубов и ве чува како принцеза.... и сеа кој би го одбрале?! Па повеќе ќе ви се сјебе животот и ќе се измачувате со овој „нормалниов“...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сето тоа во ред ама ако се има предвид за какви све банални ситуации раскинува раја, поради какви глупости пропаѓаат бракови.....не ми делува сериозно дека некој/а би имала било што со инвалидна особа. Или слепа. Па дури и глувонема. Се е убаво и фино во смисол на добри желби ама really? Некој/а би се посветила некому до менување усрани памперси и капење во када на лицето in question левел?

Настрана што инвалидите ги нема никаде т.е нема никава инфраструктура која би им го олеснила животот во земјата на хунзите кои градат мороншитни по плоштади. Ако сте гледале ПЛ на секоја утакмица во први редови има специјални места за инвалиди, мислам дека има квота за секој стадион во ПЛ, мора да има неколку стотини седишта за инвалиди и услови за нивен пристап кон седиштата. И милион примери, од градски и меѓуградски превоз, продавници, кино, угостителски објекти ти реков ми рече...нема ништо.

Инвалидите и остали лица со тешки нарушувања тука се осудени на тотална социјална изолација и грижата од најблиските.
Некаде имам сретнато изјава дека квалитетот на едно општество бил меѓудругото дефиниран и од грижата кон најслабите.
Ако се оди по таа логика, Хунзистан е фашистичка припиздина каде рајата која сака да се доживува себе си како `добра`, `фина` и гостопримлива е таква само skin deep.

Гребнете ли малку под површината ќе излезе сета сурова-фашизоидно-суеверна злоба и општа ретардираност на рајата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Па не би. Во никој случај. Јас сакам здрав маж. Ќе треба од почеток до крај да сум му болничарка