Орално здравје, прашања поврзани со оралната средина

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,211
2,299
1,153
Skopje
www.facebook.com
А можеби и не ја боли заб, туку само таа така си мисли. :)
тешко дека само така си мисли, чим има болка при умртвен заб или заболекаров го промашил забот или не и го средил ко што треба.
верувај знам како е цел одмор ми отиде еднаш ради таков заб и тоа не ми го направија па пак морав да одам на заболекар.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
тешко дека само така си мисли, чим има болка при умртвен заб или заболекаров го промашил забот или не и го средил ко што треба.
верувај знам како е цел одмор ми отиде еднаш ради таков заб
Како ќе го промаши заболекарот забот, не е будала толку. Моето ми има повеќе логика.
Тебе ти утнале ли заб?
 

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,161
1,133
Altair може да се случи и тоа, не по вина на стоматологот.
Ако е работен забот без снимка, можно е да имало уште некој акцесорен радикуларен канал кој може да се појави и да не е обработен. Индивидуално е.
Во тој случај ендодонтскиот третман е неуспешен.
уствари по вина на стоматологот ќе му дојде, пошо не побарал снимка :biggrin
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,211
2,299
1,153
Skopje
www.facebook.com
Како ќе го промаши заболекарот забот, не е будала толку. Моето ми има повеќе логика.
Тебе ти утнале ли заб?
не знаеш какви има. На татко ми еднаш место да му го извадат забот што треба тие му го извадиле тој до него па му викаа после дали сака да му го залепат.
Инаку мене ми се случи тоа што лејди кажа и тоа еднаш без снимка и еднаш со снимка
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Altair може да се случи и тоа, не по вина на стоматологот.
Ако е работен забот без снимка, можно е да имало уште некој акцесорен радикуларен канал кој може да се појави и да не е обработен. Индивидуално е.
Во тој случај ендодонтскиот третман е неуспешен.
уствари по вина на стоматологот ќе му дојде, пошо не побарал снимка :biggrin
Мене не ми е потребна снимка за на забар, ама ќе ми биде потребено да одам на очно ако пишеш пак толку ситно, и ми ги напрегаш моите убави плави очи.
не знаеш какви има. На татко ми еднаш место да му го извадат забот што треба тие му го извадиле тој до него па му викаа после дали сака да му го залепат.
Инаку мене ми се случи тоа што лејди кажа и тоа еднаш без снимка и еднаш со снимка
Па се лепат забите, требало да ги зафркава и да им рече да му стават златен. :)
Штом ти се случило значи заболекарот твој е слепец. Јас сакам прво да ми стави анестезија така малку повеќе и после што сака нека прави. Јас секако не одам многу на забар, дека здрави заби имам, можам камен да скршам со нив, сега само за умниците одам да ги извадам дека ми пораснале од паметен што сум. :)
 

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,161
1,133
Тебе секако не ти е потребна снимка, за стоматологот е.
Блазе си ти што имаш здрави заби и убави плави очи.
И да, умниците не се знак за памет.
:zelen
 
  • Like
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,211
2,299
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мене не ми е потребна снимка за на забар, ама ќе ми биде потребено да одам на очно ако пишеш пак толку ситно, и ми ги напрегаш моите убави плави очи.

Па се лепат забите, требало да ги зафркава и да им рече да му стават златен. :)
Штом ти се случило значи заболекарот твој е слепец. Јас сакам прво да ми стави анестезија така малку повеќе и после што сака нека прави. Јас секако не одам многу на забар, дека здрави заби имам, можам камен да скршам со нив, сега само за умниците одам да ги извадам дека ми пораснале од паметен што сум. :)
е уште и да му текнало. Кај мене не беше само еден тројца различни го правеа забот е на крај третиот испадна најдобар. А анастезија подобро е да ама не ако ти ги прават предните заби. Ми ставија еднаш пола лице ми се укочи забот т.е местото кај забот не се укочи. Ем се осеќав ко да ми имаа удрено 10 бокса ем болката пак ја осеќав.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
е уште и да му текнало. Кај мене не беше само еден тројца различни го правеа забот е на крај третиот испадна најдобар. А анастезија подобро е да ама не ако ти ги прават предните заби. Ми ставија еднаш пола лице ми се укочи забот т.е местото кај забот не се укочи. Ем се осеќав ко да ми имаа удрено 10 бокса ем болката пак ја осеќав.
Којзнае каква анестезија било тоа и дали воопшто било анестезија. Мене секогаш ми се укочувало местото кај забот. После тоа ништо не осеќам, може слободно да ме шамара тој. :)