Орално здравје, прашања поврзани со оралната средина

King Ogzem

Нов член
10 октомври 2018
5
0
1
25
Пред два дена ми падна пломбата на 2 горе,а ова ми е 2 пат минатата год ми паѓа еднаш.Од пусти страв не можам да отидам и сега почна да ме боли ном стоп и не прекинува.Можно ли е да ми се е воспалил нервот за толку малку време.И да ве прашам ако ми се е воспалил дали ќе мора да го вадат живецот.И како се вади нерв на предните заби да ми каже некој.Благодарам
 

Poylina

Истакнат Член
12 декември 2018
1
0
101
Некој што е заболекар или знае да ми каже :откако ќе се извади забот колку време е потребно да зарасни за да се стави мост ?Ме мачи бидејќи се работи за преден заб 3ка
 

King Ogzem

Нов член
10 октомври 2018
5
0
1
25
Здраво Ми се скрши пола заб(7 доле)кој е мртов и се гледа лекот што е го ставала под пломбата, а пломбата си стое.Сега кога натиснам боцка внатре во непцето.Па сакам да ве прашам ако некој знае дали ќе може тоа да се среде со пломба или ќе мора коронка или ќе се вадебидејќитој заб ми се крши 2 пат првоодозгоре сега од страна.Благодарам