Омнивори vs. Хербивори

Кој е вашиот начин на исхрана?

• Вкупно гласале
    27
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А во Африка замисли од што умираат деца :frantic

Ај да не одам офтопик. И што се случило со болните животни? Што се случи со фармите? Го продадоа болното месо?

И сега поради таа од лево, ке заклучиме дека сите вегани изгледаат така?
Со дете од прво одделение ли дебатирам, па сим ми на свои осум години знае подобри аргументи од тебе да даде.
Дај ми подобар аргумент ти се молам, вака досадно станува.
А според таа твојата на 70 ќе заклучиме дека сите вегани се младолики и пукаат од здравје?

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
А во Африка замисли од што умираат деца :frantic

А според таа твојата на 70 ќе заклучиме дека сите вегани се младолики и пукаат од здравје?
Замисли во Африка умираат деца бидејки немаат вода и храна, ај погоди каде одат водата и храната од нивната територија. Да не се инатиш толку, ке знаеш.

Тоа со годините не беше мој аргумент против омниворите, туку со тоа вратив на аргумент кој беше упатен против веганите, односно кажав дека има вегани кои изгледаат добро на свои 90 години.

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па има и сештојади кои изгледаат подобро на 90 отколку вегани на 40. И каде одиме со заклучоците?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И сега поради таа од лево, ке заклучиме дека сите вегани изгледаат така?
Со дете од прво одделение ли дебатирам? Па син ми на свои осум години знае подобри аргументи од тебе да даде.
Дај ми подобар аргумент ти се молам, вака досадно станува.

Не постојат вегани кои доживеале 90, не знам јас многу вегани во живо, нова мода е таа, ама тие неколку шо сум ги видел не ми делуваа баш најздраво...е сега може има богати вегани кои ждерат огромни количини веганска храна и куп додатоци, суплементи и хемии за да можат да вежбаат и тие работи ама тоа е буржоазија, ние правиме муабет за обична раја...
А на нет имаш видеа со исповести на екс-вегани кои заведени од веганството со години биле на работ и се покајале на време, за време на веганството делувале како да им треба гајгеров бројач по дома...
Поврче је пошаст модерног доба :D

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

SaltNPepa

Староседелец
19 август 2013
49
116
633
Јас предлагам за благосостојбата на животните да препуштите на ветеринарите и ветеринарните инспектори да се погрижат. Само што веганите не разбираат што значи благосостојба изгледа, па ја мешаат со права на животните(PETA n stuff).

Инаку @existence секоја храна која се увезува мора да помине контрола и тоа неколку. Прво поминува контрола во државата во која се произведува. Потоа поминува кај нас на граница. Нормално дека не можеѓ цел шлепер да испиташ, па затоа се зема репезентативен примерок и се тестира на институт. Остатокот се дистрибуира. Доколку се јави одреден проблем, тогаш целата таа серија се повлекува од продажба и понатаму службено си се решаваат работите. Процесот за увоз е ептен тежок, а за извоз да не зборувам. Е сеа, нормално, манипулации имало и ќе има...јбг. НАјубаво е кога секој ќе може да си одгледува за себе,ама сите избегавме да живееме во градовите, селата се запустија....

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Да законите кажуваат едно, а реалноста е нешто сосема трето

А зошто веганите обично имаат некој нездрав изглед, некои делуваат како да се мешавина на жртва на радијација и џанак на хорс:ladno
Пошто сметам дека нема задгробен живот чунки сум неверник - една од овоземните рајски ствари е гаучо стек, аргентински едноставен специјалитет од јунешко/говедско месо...:gladen не можам да замислам дека постои раја на кои им поминува живот без да пробаат такво нешто... или нешто слично барем.
Зошто ме убедуваш да јадам стек гаучо БЕ ? Те убедувам јас тебе брокула да јадеш ?

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo

Svetiot Duh

Активен Член
15 август 2015
80
120
43
127.0.0.1
Абре луѓе, ако не ви се јаде месо никој не ве тера со сила да јадете.
Никој не терам да прави нешто со сила и не проповедам, ниту па сакам да ми проповеда или да ме тера на нешто, како мислите дека е здраво така продолжете си. Дај си го тераме сите филмот напред и да бидиме живи и здрави до 100 и назад :igra
@BioTrpe не спомнувај брокула се стрвам, брокула на пареа ми е бр.1 (y)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@SaltNPepa секако дека минуваат на контроли, ама мене пример увезено месо ми е сомнително не само затоа што може да не е во ред туку затоа што не сакам месо кое се замрзнува и стои по магацини и шлепери. Во месара месото стои многу пократко од колење до продажба.

@BioTrpe никој ништо не те тера. Ти стави некој нож на грклан и да те приморува да правиш нешто? Немој молим те да пробуваш да извртуваш значења. И готово, ако некој си Ојле Дојле направил документарец (кој воопшто не постои можност да е извртена реалност) тоа мора да е така.

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
@SaltNPepa секако дека минуваат на контроли, ама мене пример увезено месо ми е сомнително не само затоа што може да не е во ред туку затоа што не сакам месо кое се замрзнува и стои по магацини и шлепери. Во месара месото стои многу пократко од колење до продажба.

@BioTrpe никој ништо не те тера. Ти стави некој нож на грклан и да те приморува да правиш нешто? Немој молим те да пробуваш да извртуваш значења. И готово, ако некој си Ојле Дојле направил документарец (кој воопшто не постои можност да е извртена реалност) тоа мора да е така.
Во темата ,,Вегани,, пишувавте дека не ги сакате веганите затоа што ве убедуваат и ви проповедаат, со тоа сакавте да кажете дека некој вас ви ставил нож на грклан?
Која извртена реалност? Ко што гледам филмот не е анимиран.
Мислиш машнички розови им врзуваат на прасињата ?

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Па има и сештојади кои изгледаат подобро на 90 отколку вегани на 40. И каде одиме со заклучоците?
Тоа кажи му на @Outrider тој се фати за изгледот, не јас. Јас убавината и вредноста на човекот не ја проценувам според надворешното.

Абре луѓе, ако не ви се јаде месо никој не ве тера со сила да јадете.
Никој не терам да прави нешто со сила и не проповедам, ниту па сакам да ми проповеда или да ме тера на нешто, како мислите дека е здраво така продолжете си. Дај си го тераме сите филмот напред и да бидиме живи и здрави до 100 и назад :igra
@BioTrpe не спомнувај брокула се стрвам, брокула на пареа ми е бр.1 (y)
Ова стопати сум го прочитала и не можем веќе. Кажете ми како ние вас ве тераме со сила да не јадете месо?
Со што те терам, како ти проповедам, ајде кажи?!
Па нели само си ги кажуваме мислењата и ставови и си ги поткрепуваме со разни аргументи.

Последна промена од модератор: