Тие се здрави за човекот, а со тоа не правиш никаква штета врз животните.
Млекото е најголем причинитек за алергии и болести на дишните органи. Астма, бронхитис, воспалени грло, воспалени синуси, воспалени крајници и воспаленија на уво... се потекнува од млекото. Кога на бебињата ке им пораснат заби, се губи ензимот кој ја разложува лактозата и се лактоинтолерантни. Само мал дел од луѓето имаат способност да ја разградуваат, ама и кога ке се разгради лактозата останува казеинот за кој неае ензими и тој се наталожува во мускулното ткиво и органите, го закиселува организмот, се создава слуз во органите за дишење и одлична средина за размножување на бактерии. Јас мојот син го спасив од тешка пневмонија кога престанав да му давам кравјо леко. Значи со месеци лежевме по болници еден тон лекарства и инекции прими детето, се додека нутриционистка не ми кажа дека е од млекото. Фрлив и лекови и млеко и детето и ден денес ми нема настинато.Хахахха лееле леле што не ќе прочиташ.
Биди си веган ама пред да напишеш нешто убаво размисли. Јајцата и млекото се важни за раст бидејќи имаат витамини и минерали.
The cicrle of life имаш слушнато за него ? Секој човек внесува јаглехидрати, протеини, масти за да преживее. Смачени ми се твоите мислења, би рекла морничави дури. Јади си тревки ние нормалните јадеме и месо. Ако ти смета тоа е само твој проблем. Соочи се со реалноста и прифати го .
Јајцата се толку многу масни и се еден од најголемите причинители за висок холестерол што ми е чудно дури како некој може да каже дека се здрави. Во едно јајце има толку многу хормони што тоа нашиот организам не може да го поднесе, бомба од хормони е, замислете тоа јајце содржи се што е потребно за да креира еден живот...
Протени и масти има доволно и од растително потекло. Бадем, орев, лешник, лен, зелен лиснат зеленчук, мешунки... едуцирајте се малку, немојте да трескате вакви глупости.