Омилени цитати (со наведен автор)

lilijan

Нов член
18 јануари 2017
1
2
3
Јас сум дефинитивно вљубена во него. Во тоа нема сомневање (како што сите знаат дека мразот е студен а розата црвена). И оваа љубов ќе ме однесе некаде. Веќе не можам да се извлечам од таа силна струја. Немам апсолутно никаков избор. Можеби ќе ме однесе во некој посебен свет, каков што не сум видела до сега. Или можеби на некое опасно место. Можеби тоа што се крие таму ќе ме рани длабоко и смртно. Можеби ќе загубам се што имам сега. Но за мене нема враќање. Можам само да му се предадам на приливот пред мене. Дури и ако таму изгорам во пепел и исчезнам. - Харуки Мураками

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar and Prashina

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Вистина е дека Кога сакаш некој со целото свое битие,ја ризикуваш сопствената среќа,но ако тоа не го направиш,ризикуваш многу повеќе.Го отфрлаш блаженството кое само љубовта може да го пружи.Однапред се одрекуваш од рајот.
Нора Робертс

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Crime, folly, sickness and all phenomena must be contemplated with complete freedom from fear aversion or shame.
Otherwise we shall fail to see accurately, and interpret intelligently; in which case we shall be unable to outwit and outfight them.“
— Magick, Book 4, А. Crowley

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
А ми смо се крили мраком,не желећи да ико сазна колико смо потребни једно другом...а сви су знали...
Меша Селимовић

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Achernar

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
У овом друштву подједнако патимо сви и жене и мушкарци, само су улоге подељене,и то отприлике овако:кад ми патимо због жена,то је готово редовно због тога што жене нису онакве какве бисмо ми желели да су.Кад жене пате због нас,то је увек стога што смо овакви какви јесмо.Али, што је главно,патимо сви и мучимо се често,дуго,свирепо и бесмислено.
Иво Андрић

• Ми се допаѓа

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Кога љубовта не е лудост,значи не е љубов.
Педро де ла Барка

• Ми се допаѓа