Одмор во хотел или приватно сместување?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Каков одмор посакувате? Во хотел или приватно сместување?

Хотелите доста многу се разликуваат од приватните сместувања. Нудат повеќе услуги, нидат доручек/ручек/вечера за тие што ќе си изберат. Има полн пансион и неполн пансион. Собите се поуредени и со повеќе услови од обичните приватни сместувања. Во хотелите често има базени, теретани итн. Но и поскапи се за разлика од приватните. Јас сум си поминувал добро и во приватен смештај. Зависи кој што ќе си најде. Во хотелите мора да стануваш за доручек во 8 часот или покасно ако отидеш постои можност и гладен да останеш. Во приватен смештај кои на некои можеби би им фалело е ви-фи. Со еден збор кажано во хотел се ти е наместено и готово, само за уживање, а во приватен смештај ако не те мрзи сам ќе си местиш. :p :D

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Па и тоа ти е веќе приватно сместување. :D

:D Епа во тој случај јас бирам приватно сместување. Многу е интересно да одиш некаде со друштво со приколка... Секакви работи ви се случуваат. :)

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Хотел, поубаво ми е мене, се ти е спремно, и јадење и се, а така треба се сам да правиш... :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Ме интересира некој што бил во Шпанија (Ибица, Љорет де Мар, Тенерифе) да ми каже како стојат со приватните сместувања. Дали се наоѓаат, и по која цена.

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
приватно сместување....
до сеа кај и да сум отишла....барем јас не се сеќаам дека сум седела у хотел(think)