Нов закон за безбедност во сообраќајот

 • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

  Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
  - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
  - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
  - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

  Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

  Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Or perhaps you are a very good troll :)

Од неофицијални извори дознаваме за двајца браќа кои биле одбиени на конкурсот за цајкани

Inbreeding.jpg

...поради преквалификуваност (успешно врзување на ремче од часовник на раката), како што се гледа на сликата...
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Or perhaps you are a very good troll :)

Од неофицијални извори дознаваме за двајца браќа кои биле одбиени на конкурсот за цајкани


...поради преквалификуваност (успешно врзување на ремче од часовник на раката), како што се гледа на сликата...
Крајот го краси делото,забавното заврши со тебе.....cute-black-cat-waving-smiley-emoticon.gif
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.press24.mk/letaat-kazni-minatata-nedela-sankcionirani-908-uchesnici-vo-soobrakjajot

За една недела собраа пари за нов споменик извадија еј. :)
Над 100 илјади евра казни за една недела. Ова го нема ни во порнич, ама ако ни е. :)

Ова наведува на многу непријатен заклучок дека државата како ентитет можно е да е run for profit corporation, профитот би бил разликата меѓу потрошените пари од буџет за потреби на рајата собрани од сите намети или кредити и парите кои се трансферираат во сосема приватни џебови на политичари и бирократија.
Дакле разликата меѓу парите потребни за да опстои државата како таква и она кое завршува на нечии сметки.
Тоа не е феномен само на коруптивни клептократски државички како РМ туку и на сите останати по светот, разликата е во тоа колкав терет паѓа на граѓаните. Секако во земји со повисок стандард, повисоки примања и подобра инфраструктура тоа не се чувствува толку како товар, но во запечени припиздини и тоа како се осеќа.

Ќе треба да отворам тема за ова (assesment of possible replies : 0-5 ):rofl
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr