Несогласување со братот или сестрата

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Кога ќе се скараме со брат ми, обично за тоа дека знае да скрие по некој денар и да ме излаже, што знае дека мразам најмногу од се, знаеме да не зборуваме и по три недели. Тој мислам дека да може нема воопшто да зборува, само ќе си ќути и ќе чека момент да ти префрли за нешто. Обично јас ќе зборнам прва кога ќе ми помине лутината. Ретко комуницираме и ретко се гледаме, ако живееме заедно :D
 

incule

Староседелец
5 јануари 2015
739
127
1,053
26
Да се седне да се разговара,ако треба да се збори да се збори а не како странци ни зраво ни ништо
 

BaceE

Нов член
26 октомври 2017
17
8
3
Не сум имала несогласувања со брат ми иако е помал од мене.
Како помали се каравме но за обични работи, и сега така знае да се инати за нешто но не сме дошле до тој степен да не го сакам како брат.
Секогаш кога можам помагам му, секако помал е, а и секогаш попуштам.
Не сакам кога некој ќе го навреде или ќе каже нешто лошо.
Не сум имала големи несогласувања и се надевам дека нема да имам. Сепак брат ми е и треба да го подржувам иако немаме си некаков муабет.
 
  • Like
Реакции: Kisserboy

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
136
1,053
И ја не се согласувам со сестра ми, не сме во добри односи. Не е пријатно и убаво, ама има и такви случаи. Не можам да поднесам тоа што е љубоморна и се споредува со другите, а особено со мене. Што да правам за да не се споредува со мене?
 

Danzl

Нов член
23 ноември 2018
18
17
3
И ја не се согласувам со сестра ми, не сме во добри односи. Не е пријатно и убаво, ама има и такви случаи. Не можам да поднесам тоа што е љубоморна и се споредува со другите, а особено со мене. Што да правам за да не се споредува со мене?
Како и да е сестра ти е вака како што ја опишуваш сигурно е тежок човек но сепак пробај седни разговарај со нејзе убаво ако веќе гледаш дека не можеш да ја смириш ситуацијата тоес да направиш да бидете поблиски како што треба да бидат две сестри гледај да не се расправаш за глупости попушатај кога тогаш ке се смирите ама ако и двете го сакате тоа ако сакаш само ти да се смириш ништо за жал за согласување треба двајца така да многу тешко
 
  • Like
Реакции: Stojne

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,214
2,301
1,153
Skopje
www.facebook.com
И ја не се согласувам со сестра ми, не сме во добри односи. Не е пријатно и убаво, ама има и такви случаи. Не можам да поднесам тоа што е љубоморна и се споредува со другите, а особено со мене. Што да правам за да не се споредува со мене?
Види каква таква сестра ти е. Не знам дали е помала или поголема ама и не е толку битно тоа. Пробај зборувај со неа со твоите, можеби тие ќе можат некако да допрат до неа.
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
136
1,053
Помала е од мене. Мајка ми се однесува како таа да не се однесува така. Не разговара со неа и дури и да згреши, пак друг е крив и наоѓа оправдување за секое нејзино лошо однесување.